Házimozi hétvégére

2013. október 26.
Rossz idő esetére is van néhány remek ajánlatunk. Például vackold be magad a nappali egyik sarkába, főzz egy finom teát magadnak, és nézz jobbnál jobb filmeket...

A nagy Gatsby
Baz Luhrman képi világa egészen el fog varázsolni, még akkor is, ha kint fúj a szél és esik az eső. A húszas évek Amerikájában játszódó történetet nem kell senkinek sem bemutatni, ha esetleg eddig még nem láttad, nem olvastad, most azonnal pótolnod kell a hiányt. Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan és Tobey Maguire egy varázslatos világba repít – majdnem két és fél órán át ott is tart. (Pro Video)

Szemfényvesztők
Ebben a filmben is elvarázsolnak, csak egy kicsit másként. A világ legjobb illuzionistának egy csapata bankot rabol, de nem is akárhogyan: a mindenkit megtévesztő műsorszámuk végeztével a közönség sorai közé szórják a megszerzett pénzt. Az FBI értetlenül áll az agyafúrt attrakció előtt, nem is sejtve, hogy egy sokkal nagyobb dobásra készülnek a szemfényvesztők. Olyan színészek kápráztatnak el játékukkal is, mint Morgan Freeman, Michael Caine, Dave Franco és Jesse Eisenberg, Woody Harrelson és Isla Fisher… (Pro Video)

Transz
James McAvoy és Vincent Cassel különös viszonyban keveredik egymással, főleg mert a filmet Danny Boyle (a Transpotting rendezője) rendezte. A történet a műkincsrablás körül forog, de képbe kerül a hipnózis is (a hipnózissal foglalkozó pszichológust Rosario Dawson alakítja), és az egész olyan bonyolult… De nem is ez a lényeg. Ha gondolkodós, misztikus és mégis egészen zseniális filmre vágysz, akkor a Transz a legjobb választás. (InterCom)