Kis esti zene a Tháliában

2013. november 06.
A Thália Színház és a FÜGE ma este különleges bemutatóra készül: Shakespeare színháza és Gershwyn zenéje szórakoztat minket egyszerre.

A Thália erdejében Puck helyett Árpi az úr, és Gershwyn zenéje a varázslat. Ki oda belép, hat szólamban dúdolja a Bú-rapszódiát, anélkül, hogy tudna róla, és bizony menekülnie kell, ha egy Legendás Lény ugrik elő egy fa mögül. Szent Iván éjjelén az erdő mégis zsúfolásig tele szerelmesekkel, megbokrosodott szellemekkel, szűkített akkordokkal. És megjelennek a Láthatóságiak is, hogy titokban elkészítsék heveny színielőadásukat a herceg lakodalmára. Klasszikusok rendhagyóan. Vagyis abban biztosak lehetünk, hogy ma este a Thália Színházban a FÜGE (Független Thália Projekt) jóvoltából igazán különleges élményben lesz részünkt William Shakespeare – George Gershwyn Láthatóságiak, Kis szentivánéji zene című előadást látva.

A darab Shakespeare Szentivánéji álom című klasszikusának feldolgozása Máthé Zsolt rendezésében. A cselekmény Oberon és Titánia viszályára, a négy szerelmes viszontagságaira és a Mesteremberek (Láthatóságiak) történetére és előadására összpontosít. Gershwyn munkásságából az F-dúr zongoraverseny, a Bú-rapszódia, prelűdök, és dalok (Fascinating Rhythm, Oh, Lady Be Good, Summertime, I Got Rhythm) témái szövik át az előadást zongorán, hatszólamú kórusban, vagy akár koreai orrsípon.

Részleteket itt olvashatsz.