Bruno Mars is jól szórakozott a saját koncertjén

2013. november 08.
Majdnem teltház előtt adott koncertet - életében először - Budapesten a honolului születésű énekes és táncos lábú zenekara.

Ritkán látni magyar közönséget ennyire lelkesedni, főleg egy koncerten. Már önmagában ezért is megérte Bruno Mars koncertjén részt venni. A lazaság és a határtalan jókedv egyszerűen átragadt mindenkire tegnap este a Budapest Sportarénában.

A 28 éves énekes késés és sztárallűrök nélkül nyomta le másfél órás show-ját úgy, hogy közben azt sem tudtuk hova kapjuk a fejünket, pontosabban mire figyeljünk leginkább.

Mert ámulni lehetett! Hogy mennyire együtt mozog a közönség a produkcióval (még az ülőhelyeken is már majdnem az elején felállt mindenki), hogy milyen lazán, de tökéletesen énekli végig Bruno a koncertet, hogy a zenekar mosolyogva táncolja és ugrálja végig a koncertet hangszerrel a kezükben és, hogy miközben igazi örömzenélést hallunk, a show-elemek is a helyükön volt (azért látványos, de néha kissé hatásvadász megvilágítások előfordultak). Viszont semmilyen különösebb extra nem kellett ahhoz, hogy Bruno és zenekara megmozgassa az Arénát.

Elhangzottak a slágerek, a Treasure, a Locked Out Of Heaven, a Billionaire és kedvencünk a Just The Way You Are (amit egyöntetűen énekelt mindenki), és bőven volt részünk zenei poénokban is (nem új persze, de élőben is jó volt meghallgatni Bruno Mars mashupját a Nirvana Smells Like Teen Spirit és Jacko Billie Jean dalából). Talán csak a csajokat sikításba taszító, túlzásba vitt csípőmozgással és az utolsó, a Gorilla című dal alatti indokolatlan inglevétellel nem tudtunk mit kezdeni: de persze ennek is megvolt a célközönsége.

Bruno Mars színpadra született, és minden pórusából zene árad (ahogy egyébként zenekara minden egyes tagjának). Ezt a tegnapi koncert után bátran állíthatjuk. És azt is, hogy láthatóan élvezte saját koncertjét: őszintén jót derült egy az első sorban álló rajongón, aki öltözékével Jackonak állított emléket, épp csak a színpadra nem hívta fel Moonwalkot járni. Többször elmondta, hogy először jár itt, és bár egy ilyen show jól tudjuk, hogy mindenhol a megszokott mederben és a megszokott paneleket követve zajlik, mégis elhittük (mert Bruno Mars elhitette velünk), hogy csak itt és csak most érezte ilyen jól magát, és csak itt és csak most adott ilyen fergeteges koncertet.