Egy Csepp Világnap – ingyenes családi egészségnap

2013. november 17.
Az ország egyik legnagyobb sztárja lesz a meglepetés-vendég a VIII. Egy Csepp Világnapon november 17-én, vasárnap a Syma Rendezvényközpontban.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány ingyenes családi egészségnapján a titkos fellépőn kívül ott lesz mások mellett Zséda, az X-Faktor idei sztárjai, a Csillagszemű Gyermektáncegyüttes és Bársony Bálint Hangszersimogató gyermekprogramja is. Az Egy Csepp Világnapon a szórakozás mellett az egészségé a főszerep.

Egész nap koncertek, a Diabétesz Világnap (november 14.) alkalmából közös Diabétesz Séta, számos nyereménysorsolás, különféle ingyenes egészségügyi szűrések (köztük vércukor-, koleszterin- és vérnyomásmérés), kézműves foglalkozások, ugrálóvárak, ügyességi játékok, Trikke Carving, egészségpiac, sorsolások, cukorbeteg klubtalálkozó, szakmai programok, tanácsadás és „Magyarország Cukormentes Tortája”- kóstolás vár mindenkit november 17-én, vasárnap 10-től 18-ig a Syma Rendezvényközpontban.

Egy fantasztikus meglepetés-vendég is koncertet ad idén az Egy Csepp Világnapon. Az idei fellépők között szerepel Zséda, a Kolompos együttes, a Csillagszemű Gyermektáncegyüttes és az idei X-Faktor számos sztárja is. Lesz még ezen kívül Hangszersimogató Bársony Bálinttal, valamint interaktív meseolvasás a Szárnyak és paták című mesekönyvből Pokorny Liával, Erős Antóniával és a könyv szerzőjével, Finy Petrával.

A színes programok és koncertek mellett a legkisebbek arra is lehetőséget kapnak, hogy a 77 Elektronika standjánál felállított pályán az idén Európa-bajnokságot nyert hazai cukorbeteg labdarúgó-válogatott tiszteletbeli tagjaivá váljanak. Azok, akik a helyszínen megmérettetik a vércukorszintjüket, megkóstolhatják a 2013-as „Magyarország Cukormentes Tortája” verseny nyertes süteményeit is.

A Diabétesz Világnapon jelenik meg a Lilly és a Sanoma közös kiadású könyve Áttörés. Az inzulin felfedezésének kalandos története címmel. Egy lebilincselő dokumentumregény a milliók életét megmentő inzulin tömeggyártásának 90. évfordulója alkalmából.