Felfedeztünk egy új csillagot: Soak

2013. november 25. |

Nemrégiben, a kanadai popduó, a Tegan and Sara budapesti koncertjén felfigyeltünk egy fiatal ír énekesre, Soakra. Akit azonnal a szívünkbe zártunk.

Felfedeztünk egy új csillagot: Soak

A varázslatos hangú ifjú tehetség a budapesti koncerten – mintegy bemelegítésként – saját dalaival kápráztatott és kalauzolt el minket varázslatos zenei világába. Soak zenéje igazi élmény: jó látni, mennyire ízig-vérig zenész, és hogy egy szál gitárral és a puszta hangjával milyen érzelmeket képes gerjeszteni. Kevesen képesek erre.

Ezért is lettünk rá kíváncsiak, ki is valójában Soak. Eredeti nevén Bridie Monds-Watson 14 éves korában döntött úgy, hogy zenei pályára lép. Meghallotta ugyanis, ahogy a bátyja Deep Purple-t gitározik, és úgy érezte, ez a világ neki való. Azóta pedig ő lett az utóbbi idők egyik legtisztábban csengő énekhangja a szakma szerint.

A tehetségére már a The Guardian is felfigyelt, Soak mégis nagyon szerényen vall magáról: „Nem tudom, mit mondhatnék. A dalaim az életről szólnak, próbálom a saját szemszögemből megragadni a különböző élethelyzeteket. Néha az időjárásról is írok, a kedvenceim pedig tejesüvegek és a szivárványok. A kávét utálom, viszont imádom a sárkányokat.”

Soak le sem tagadhatná, hogy csupán 17 éves, bár dalai néha túlmutatnak életkorán. A fiatal lány azt mondja magáról, akkor a legboldogabb, ha zenét ír, és ha tehetné, Supermanné változna, élete szerelme pedig az Abba. Soak már második lemezén is túl van, amely Sea Creatures címmel jelent meg.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Kultúra