Felfedeztünk egy új csillagot: Soak

2013. november 25.
Nemrégiben, a kanadai popduó, a Tegan and Sara budapesti koncertjén felfigyeltünk egy fiatal ír énekesre, Soakra. Akit azonnal a szívünkbe zártunk.

A varázslatos hangú ifjú tehetség a budapesti koncerten – mintegy bemelegítésként – saját dalaival kápráztatott és kalauzolt el minket varázslatos zenei világába. Soak zenéje igazi élmény: jó látni, mennyire ízig-vérig zenész, és hogy egy szál gitárral és a puszta hangjával milyen érzelmeket képes gerjeszteni. Kevesen képesek erre.

Ezért is lettünk rá kíváncsiak, ki is valójában Soak. Eredeti nevén Bridie Monds-Watson 14 éves korában döntött úgy, hogy zenei pályára lép. Meghallotta ugyanis, ahogy a bátyja Deep Purple-t gitározik, és úgy érezte, ez a világ neki való. Azóta pedig ő lett az utóbbi idők egyik legtisztábban csengő énekhangja a szakma szerint.

A tehetségére már a The Guardian is felfigyelt, Soak mégis nagyon szerényen vall magáról: „Nem tudom, mit mondhatnék. A dalaim az életről szólnak, próbálom a saját szemszögemből megragadni a különböző élethelyzeteket. Néha az időjárásról is írok, a kedvenceim pedig tejesüvegek és a szivárványok. A kávét utálom, viszont imádom a sárkányokat.”

Soak le sem tagadhatná, hogy csupán 17 éves, bár dalai néha túlmutatnak életkorán. A fiatal lány azt mondja magáról, akkor a legboldogabb, ha zenét ír, és ha tehetné, Supermanné változna, élete szerelme pedig az Abba. Soak már második lemezén is túl van, amely Sea Creatures címmel jelent meg.