Karácsony délutánra

2013. december 24.
Míg várjuk az angyalokat, a legjobb, ha beülünk a Puskin moziba. December 24-én Csajkovszkij A diótörő-jét vetítik 14 órai kezdettel.

Csajkovszkij A diótörőjének első hangjegyétől varázslat és titok lengi be a színpadot. Peter Wright klasszikus rendezését először 1984-ben láthatta a Covent Garden közönsége. Máig kihagyhatatlan alapmű karácsonykor a család minden tagjának.

Drosselmeyer nagybácsi az események mozgatórugója, melyek során Clara unokahúga segít Hans Peternek megszabadulni az Egérkirály varázsától. A diótörő két nagyszerű felvonásból áll. Az első szenteste játszódik, az ünneplő társaság tagja, Drosselmeyer nagybácsi a kis Clarának egy diótörő babát ajándékoz, amivel kezdetét veszik a kalandok: a karácsonyfa varázslatosan megnő, éjfélkor pedig játék katonák vívnak meg a Diótörő vezetésével a gonosz Egérkirállyal és egérhadseregével, majd győzedelmeskednek. Clara és Hans Peter felszabadult pas de deux-vel ünnepli a győzelmet, és varázslatos hóviharba keverednek. A II. felvonásban a pár az Édességek birodalmába kerül, ahol Cukrozott szilva tündér szórakoztatja őket jó néhány fantasztikus tánccal.

Jegyek még kaphatók a helyszínen, illetve a www.puskinmozi.hu oldalon!