Új táncprojekt a Szkénében

2014. február 17.
Február 18-án láthatjuk a Szkéné Színházban az újonnan alakult Psix Project összművészeti alkotócsoport első bemutatóját.

A Psix Project tagjai Jantner Emese és Feicht Zoltán táncművészek, a Frenák Pál Társulat tagjai, Szalai Anesz és Demeter Zoltán, az ANEZ nevű zenei formáció tagjai, valamint Tzafetaas Roland, aki az animációért felel és Molnár Péter, az előadás látványtervezője és rendezője.

Az összművészeti alkotócsoport első bemutatójában kísérletet tesz arra, hogy a tánc, élő zene és a kép együttes nyelvén meséljen el egy történetet. A 11 – fabula fatalis című előadással arra próbálnak kísérletet tenni, hogy hogyan lehet elmesélni egy történetet egy tudathasadt nőről és belső világáról úgy, hogy minden művészeti ág egyenlő arányban vegyen részt a narrálásban. Érdekes kísérlet, hiszen egy olyan táncelőadást láthatunk, mely nem témán vagy hangulaton, hanem megírt történeten alapszik.

Egy történetet a képzelet és a valóság határán. Álomról, örömről, félelemről, haragról, végzetről – a Szkéné Színházban.

Fotó: Mészáros Csaba

Egy kis ízelítő: