A fado megújítója, Dulce Pontes a Budapesti Tavaszi Fesztiválon

2014. március 29.
A fado melankolikus, édes-bús dallamai a lélekig hatnak, szinte lehetetlen kivonni magunkat a hatásuk alól. A műfaj egyik megújítója, a varázslatos hangú Dulce Pontes - aki készített már közös albumot Ennio Morriconéval, és duettet énekelt Andrea Bocellivel – március 29-én a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Művészetek Palotájába hozza el Portugália nosztalgiáját.

Dulce Pontes életének már gyermekkorában is fontos része volt a fado, hiszen nagybátyja, Carlos Pontes a műfaj tradicionális képviselőinek egyike. Ám Dulce mégsem fado énekesként debütált. Első nagy sikerét 1991-ben az Eurovíziós Dalfesztiválon aratta, poposabb hangzású Lusitana Paixão című számával. Két évvel később jelentette meg a Lagrimas-t, azt az albumot, ami elsők között fedeztette fel újra a fadót a fiatalabb generációval, mentesen minden politikai ideológiától. A lemezről a Canção do Mar világsláger lett, olyan előadók is feldolgozták, mint Sarah Brightman, de a Legbelső félelem című film egyik betétdalaként is ismerhetjük. Pályájának sikereit sorolhatnánk még vég nélkül…

Az énekesnő jelenleg spanyol nyelvű dupla albumán dolgozik – melynek egy részét 35 ezer fős közönség előtt vette fel Bragancában -, valamint egy különleges kiadványon a Roma Sinfoniettával közösen.

Művészetek Palotája, 2014. március 29. 20 óra

További információ itt!