Budapest Bár: új album, új tag

2014. március 31.
Két újdonsággal is készült a Budapest Bár a tavaszra: Mező Misi csatlakozott a sztárcsapathoz, április végén pedig Húszezer éjszakás kaland címmel jelenik meg az új nagylemez.

Az új Budapest Bár album igazi tempós, tavaszi lemez szerelemmel, húzós dalokkal és meglepetésekkel, melyek közül talán a legfontosabb, hogy a produkció történetében először a zenekar énekeseinek saját dalai is hallhatóak. A címadó számot – Húszezer éjszakás kaland – Szűcs Krisztián (HS7) kifejezetten a Budapest Bár számára írta. Nem csak dalaiban, de hangjaiban is frissült a produkció – ezen a lemezen a csapat új tagja, Mező Misi (Magna Cum Laude) is hallható.

A nagylemez 12 számot tartalmaz, ezek közül kettő egyveleg, azaz összesen 14 dal szólal meg az albumon. A már említett saját szerzemények mellett természetesen hallhatjuk a Budapest Bár védjegyévé vált régi magyar slágerátdolgozásokat és újabb hazai dalok átértelmezett változatait is. Sőt, megszólalnak nemzetközi popslágerek Budapest Bár-változatai is, többek közt David Bowie Tonight című dala. A Húszezer éjszakás kalandot 2014 őszén egy újabb Budapest Bár-lemez, egy borongósabb, melankolikusabb album követi majd (mindkét lemez a Volume 5 alcímet viseli majd, így jelezve, hogy egy összetartozó albumpár két darabjáról van szó).

A budapesti lemezbemutató április 27-én lesz az A38-on, ezt vidéki albumpremier-koncertek követik országszerte, klubokban, színháztermekben, művelődési házakban és persze a nyári fesztiválokon.
Az új Budapest Bár-lemez digitális formában április 22-én, fizikai formátumban április 28-án jelenik meg.
(MG Records)