Sziámi és barátai az A38 Hajón

2014. április 04.
Látom, ha hiszem címmel ad ki lemezt hét év után Müller Péter Sziámi és Kirschner Péter új zenekara, az ...AndFriends. Az albumot ma este mutatják be élőben az A38 Hajón. Odett, Szinetár Dóra és Takáts Eszter is vendégszerepelnek.

Afféle alternatív supergroupnak is tekinthetjük az …AndFriends zenekart, amelyben Müller Péter Sziámi és Kirschner Péter mellett Varga Orsolya, Magyar Péter, Angler Ákos, Duka László és Szeifert Bálint zenél. A zenekar nem csak a tagság miatt méltó erre a címre, hanem műsoruk révén is, hiszen az egyre nagyobb számú érdeklődőt vonzó koncerteken a magyar könnyűzenei underground számos slágere előkerül, köztük az URH, a Kontroll Csoport vagy éppen a Sziámi egy-egy dala.

A történet persze egyáltalán nem csak feldolgozásokról vagy hagyományőrzésről szól, amit az is mutat, hogy április 4-én lemezbemutató koncertre várnak minket. A friss album címe Látom, ha hiszem, és ez lesz Müller Péter Sziámi első új lemeze a 2007-ben megjelent Az Isten álljon meg óta. A koncert egyben könyvbemutató is lesz, hiszen a lemez Sziámi új, 60 oldallal kibővült dalszövegkönyvének részeként válik elérhetővé.

A koncerten a legújabbak mellett a legrégebbi dalok közül is előkerül pár, így például hallható lesz az Előrelátó csecsemő és az Ismeretlen katona. Három hölgyvendég lép színpadra a zenekarral: Odett, Szinetár Dóra és Takáts Eszter is énekel majd a dalokban. Ráadásul az első száz vendég hanghordozót is kap a jegyhez ajándékba!
Szóval április 4. 20 óra A38 Hajó!

A Látom, ha hiszem című dalhoz korábban készült klipben pedig a Baltazár Színház színészei is szerepelnek.