A Tánc Világnapja

2014. április 28.
1983 óta a klasszikus balett óriásának tartott Jean-Georges Noverre születésnapján, április 29-én ünnepli a világ a Tánc Világnapját.

A Nemzeti Táncszínház és a Magyar Táncművészek Szövetsége idén is gálaestet rendez a táncművészet legnagyobb ünnepén, amelynek keretében átadásra kerülnek a Szövetség szakmai díjai. Ugyancsak ezen az estén kerül sor az Imre Zoltán-díj átadására is.

A Gálaesten ízelítőt kaphatunk a legkülönfélébb táncokból – számos társulat, együttes ad elő részletet műveiből. A Magyar Állami Népi Együttes Nikola Parov zenéjére táncolja el az Úton című előadását, a Budapest Táncszínház Last Message – Hommage Vukán György, a Bozsik Yvette Társulat pedig Orfeusz és Euridiké című darabjából ad elő egy-egy részletet. De itt lesz a Duna Művészegyüttes, a Közép-Európa Táncszínház Lajkó Félix-szel kiegészülve, a Magyar Nemzeti Balett színeiben Felméry Lili és Apáti Bence, vendégszerepel a Győri és a Pécsi Balett, valamint a Szegedi Kortárs Balett is Stabat Mater című előadásukkal.

Bővebb infó itt!

Fotó: Dusa Gábor – Bozsik Yvette Orfeusz és Euridiké