Szex az osztályteremben

2014. május 26.
A Manna és a Zsámbéki Színházi Bázis közös előadását, az Állampolgári ismereteket május 27-én a Stúdió K-ban láthatjuk. A fiatalokról, de nem csak fiataloknak szóló Ravenhill darab során egy osztály életébe pillanthatunk be.

Az Állampolgári ismeretek a felszínen a drogokról és a szexualitásról szól, fő kérdései azonban az identitáskeresés, a közösséghez tartozás és az – akár egy osztályban is modellezhető – társadalmi berendezkedés működése.

A darab különlegessége az is, hogy a Manna tehetséggondozó programja keretében ismét végzős egyetemisták – Kaposvárról és az SZFE-ről egyaránt – kapnak lehetőséget a bemutatkozásra. A darab „felnőtt” szereplői méltó tanítói a fiataloknak. Az egyik epizódszerepet Nagy Mari vállalta, a Nemzeti Színház művésznője, aki életében először lép színpadra fiával, a még egyetemista Viktor Balázzsal. Aki az osztálynak – többek között – az állampolgári ismeretek tantárgyat tanítja: Pál András, a Radnóti Színház művésze. A főszereplőt elcsábító férfit alakító Bercsényi Péter a Budapest Bábszínház tagja, de számtalan független színházi produkcióban is találkozhattunk vele.

A Tengely Gábor ötlete alapján léterjött előadás nyíltan és nyersen beszél a szexualitásról, de nem mellőzi a humort, egyszerre dokumentarista és a klipek világát idéző.

Május 27-én a Stúdió K-ban.