Zene és málnaszörp a Múzeumok Éjszakáján

2014. június 20.
Június 21-én, szombaton 18 órakor meglepetés zenei élményre a Szépművészeti Múzeum lépcsőjén a Budapesti Fesztiválzenekar jóvoltából.

A Budapesti Fesztiválzenekar lépcsőzenéje nyitja idén is a Múzeumok Éjszakája programsorozatot. Fischer Iván és zenekara június 21-én, szombaton 18 órakor játszik a Hősök terén, a Szépművészeti Múzeum lépcsőjén. A helyszínen málnaszörppel várnak mindenkit a zenészek és lesz tombola is, amelyen éves bérletet lehet nyerni a Fesztiválzenekar jövő évadjára. A BFZ továbbá keres 50 olyan embert, aki még soha nem volt koncerten, ők a lépcsőn kapnak majd helyet!

A Múzeumok Éjszakáját idén is egy rendkívüli esemény, a Budapesti Fesztiválzenekar ingyenes meglepetéskoncertje nyitja. Két évvel ezelőtt is Fischer Iván és együttese nyitotta a rendezvényt, akkor a zenekar történetének legrövidebb koncertjét adták.

Idén a zenekar keresi azt az 50 embert, aki „kikezd” velük, azaz, akik először hallgatnak komolyzenét élőben. Nekik a karmester közelében tartanak fenn helyeket, hogy minél közelebbről tapasztalhassák meg életük első komolyzenei élményét. Erre a marketing@bfz.hu e-mail címen lehet jelentkezni.

A Budapesti Fesztiválzenekarnál régi hagyomány a meglepetéskoncert, ahol a program csak közvetlenül a karmesteri pálca felemelkedése előtt derül ki. Most is így történik majd, de egy biztos: a világ egyik legjobb szimfonikus zenekaraként számon tartott BFZ most sem fog csalódást okozni!

A zenekar nem csak a lépcsőzenével, hanem egy-egy pohár málnaszörppel is vár minket, sőt még tombola is lesz! A helyszínen és az esemény előtt városszerte matricákat osztogatnak, mely tombolajegy is egyben. Aki bedobja szelvényét a helyszínen kihelyezett gyűjtődobozba, Fischer Iván A Vörös Tehén című operájának előadására jegyeket, vagy 5000 forintos BFZ kártyát nyerhet. A főnyeremény egy 2 személyes éves bérlet a zenekar 2014/2015-ös koncertszezonjára.

Akik pedig a matricát magukra ragasztva szelfiznek is egyet (azaz készítenek egy képet önmagukról) és feltöltik azt a BFZ Facebook oldalára, további jegyeket és utalványokat nyerhetnek.

Matricát a helyszínen kívül a Rózsavölgyi Zeneműboltban, a Szépművészeti Múzeumban vagy a BFZ ingyenes, Budapest Napja alkalmából a Margitszigeten rendezett koncertjén lehet szerezni.