Kezdődik a Győri Bornapok

2014. augusztus 21.
Már ma kezdetét veszi Győrben a bor ünnepe. Az egészen vasárnapig tartó fesztiválon, amelyet a város szívében, a Széchenyi téren rendeznek meg, nem kisebb világsztár lép fel szombaton, mint Tom Jones.

Hetedik alkalommal kerül megrendezésre Győri Bornapok, bor-, borlovag és Gasztronómiai Fesztivál a megújult Széchenyi téren. A pincészetek az ország szinte minden tájáról elhozzák legjobb boraikat, 61 borász és 2 pálinkás mutatja be portékáját az idei rendezvényen, melyet ma már az ország legjobb borfesztiváljai között tartanak számon. A jó hangulatról kiváló fellépők is gondoskodnak: Cimbaliband, az Emilio Band, Harmonia Garden és Myrtill, a vivat Bacchus és Kozma Orsi Jazz Quartet, a Kiskalász zenekar.

A fesztiválon borversenyek és bemutatók is zajlanak: Győr Város Bora választásra pénteken 11 órától kerül sor a La Maréda étteremben, délután pedig az Esterházy-palotában a borlaikusokból álló zsűri választja ki a Fesztivál borát. A kiegészítő programok közül kiemelkedik a Borászok Éjszakája az Esterházy-palotában. A különleges helyszín kivételes alkalmat kínál, hogy nyugodt környezetben találkozhassunk a borászokkal és pincészetük zászlós borával. A zenével kísért esten a bemutatkozó pincészetek legkiválóbb zászlós borukat különleges borkorcsolyák társaságában kínálják az érdeklődőknek.

A fesztivál utolsó előtti napján, szombaton 21 órakor a Városháza előtt pedig igazi világsztár, Tom Jones ad koncertet kilenc zenész társaságában.

A részletes programot itt találod!