Hód Adrienn új előadással jelentkezik

2014. szeptember 09.
Hód Adrienn, a hazai kortárs tánc merész, korlátokat folytonosan megkérdőjelező koreográfusa új produkcióval jelentkezik. Az előadás a független előadóművészet egyik megkerülhetetlen befogadóhelyén, a MU Színházban látható szeptember 9-én és 10-én.

A Lábán Rudolf-díjjal kétszeresen kitüntetett HODWORKS az előző előadásokból (Ahogy azt az apám elképzelte, Pirkad) már ismerős négy táncosával és Szabó-Székely Ármin dramaturggal folytatott közös munkája során eddig ismeretlen, új irányokat fedez fel.

A táncosok ezúttal új előadói szerepekben jelennek meg, a klasszikus zenei háttérhez olykor igazodó, máskor azzal szembemenő szituatív jelenetekben. Eközben a határtalanság keresése, a korlátoktól való szabadulás, a testiség, a meztelenség kérdései továbbra is a koreográfusi törekvés középpontjában állnak. A jelmez túlmutat funkcióján: díszletté és kelléké alakul.

A 2013-as Pirkad lemeztelenített, radikális testisége után A halandóság feltételei érzelmi láncolatra fűzött fizikalitás. A folytonos mozgással létrehozott révületben megnyílik a tudatalatti. Szilánkos nemiség, ösztönből öklendezett áriák, a tabukkal szembemenő, vaskos, mégis finom, érzékeny humorú játék. Négy táncos szituatív torzókban, saját belső történelmükbe gabalyodva. Égi és földi minőségek alkudozása, győzelem a nagykörúti realitás felett.

A halandóság feltételei / Conditions of Being a Mortal – NEW CREATION OF HODWORKS – trailer no. 2. from hodworks on Vimeo.