Az első dokumentumfesztivál Budapesten

2014. szeptember 19.
A Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál Magyarország első rangos nemzetközi versenye és fóruma, ahol a világ bármely részéről érkező dokumentumfilmek tematikai vagy hosszbeli megkötés nélkül szerepelhetnek és mérettethetnek meg. A fesztivál első alkalommal szeptember 24-28. között Budapesten a Corvin moziban.

Háború és művészet (Art War), Rendező: Marco Wilms, Ország: Németország

A Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválra a világ minden tájáról érkeznek kreatív dokumentumfilmek, amelyek tematikai megkötés nélkül szerepelnek és mérettetnek meg – szeptember 24. és 28. között a Corvin moziban.

Az idei filmeket a BIDF az elmúlt két év legjobb, díjnyertes filmjeiből válogatta. A fesztiválon 41 alkotást, 32 hosszú és 9 rövidfilmet láthatunk – a világ minden tájáról: az Egyesült Államoktól Izraelen át Iránig, Skandináviától Svájcon át Szerbiáig. A BIDF pénzdíjait rangos szakmai zsűri (a nemzetközi és a hazai dokumentumfilm szakma jelentős képviselői) ítéli oda. Három szekcióra tagolva válogathatunk a bőséges kínálatból: „mert gyerekek vagyunk”, „mert szabadok vagyunk” és „mert dolgunk van”.

Repülj magasra (Light Fly, Fly High), Rendező: Susann Østigaard, Beathe Hofseth, Ország: Norvégia

Magyar dokumentumfilmekből is kaphatunk válogatást: 25 év, 25 rendező, 25 film címmel, illetve a filmvetítéseket követően találkozhatunk a filmek alkotóival, neves hazai szakemberekkel, de olyan nemzetközileg elismert szakemberek is részt vesznek a fesztiválon, mint Leena Pasanen, Elizabeth Wood (DocHouse), Dorota Roskowska (Dragon Forum), Irena Taskovski (Taskovski Films), Peter Kerekes és Paul Pauwels (European Documentary Network).

Bővebb információ itt!