Az első dokumentumfesztivál Budapesten

2014. szeptember 19. |

A Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál Magyarország első rangos nemzetközi versenye és fóruma, ahol a világ bármely részéről érkező dokumentumfilmek tematikai vagy hosszbeli megkötés nélkül szerepelhetnek és mérettethetnek meg. A fesztivál első alkalommal szeptember 24-28. között Budapesten a Corvin moziban.

Háború és művészet (Art War), Rendező: Marco Wilms, Ország: Németország

A Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválra a világ minden tájáról érkeznek kreatív dokumentumfilmek, amelyek tematikai megkötés nélkül szerepelnek és mérettetnek meg – szeptember 24. és 28. között a Corvin moziban.

Az idei filmeket a BIDF az elmúlt két év legjobb, díjnyertes filmjeiből válogatta. A fesztiválon 41 alkotást, 32 hosszú és 9 rövidfilmet láthatunk – a világ minden tájáról: az Egyesült Államoktól Izraelen át Iránig, Skandináviától Svájcon át Szerbiáig. A BIDF pénzdíjait rangos szakmai zsűri (a nemzetközi és a hazai dokumentumfilm szakma jelentős képviselői) ítéli oda. Három szekcióra tagolva válogathatunk a bőséges kínálatból: „mert gyerekek vagyunk”, „mert szabadok vagyunk” és „mert dolgunk van”.

Repülj magasra (Light Fly, Fly High), Rendező: Susann Østigaard, Beathe Hofseth, Ország: Norvégia

Magyar dokumentumfilmekből is kaphatunk válogatást: 25 év, 25 rendező, 25 film címmel, illetve a filmvetítéseket követően találkozhatunk a filmek alkotóival, neves hazai szakemberekkel, de olyan nemzetközileg elismert szakemberek is részt vesznek a fesztiválon, mint Leena Pasanen, Elizabeth Wood (DocHouse), Dorota Roskowska (Dragon Forum), Irena Taskovski (Taskovski Films), Peter Kerekes és Paul Pauwels (European Documentary Network).

Bővebb információ itt!

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Kultúra

Kiborultak a Twitterezők a Jeffrey Dahmer-sorozaton Evan Peters

Kiborultak a Twitterezők a Jeffrey Dahmer-sorozaton