Mi már olvastuk: Jennifer Mc Veigh – Afrikai akác

2014. szeptember 19.
Új, most induló rovatunkban olyan könyvekről írunk nektek, amelyeket mi már olvastunk... Ezúttal egy lebilincselő szerelmi történetet ajánlunk.

Jennifer McVeigh – Afrikai akác

Az első mondat: „Júniusban mutatkoztak az első jelek, hogy az apja nincs jól.„

A történet: Tipikus szerelmi történet. Frances egy középosztálybeli angol lány, akinek apja halála után semmije sem marad. Választania kell, hogy nagynénje házában dada lesz, vagy hozzámegy egy ellenszenves orvoshoz, Edwin Matthews-hez, aki épp Fokföldön dolgozik. Kétségbeesésében az utóbbit választja. A hajóúton azonban beleszeret egy másik férfiba: William Westbockba. Míg az orvost a hivatástudat, addig Williamet a pénz utáni vágy hajtja Dél-Afrikába. A lánynak pedig döntenie kell, vajon ki mellett találja meg a boldogságot…

Az erőssége: Lebilincselő romantikus történet a 19. század Dél-Afrikájában. Valósághű és érzékletes képet fest a félelmetes és varázslatos tájról, és Dél-Afrika 19. századi viszonyairól. A gyarmatosítás és a gyémántkereskedelem fajgyűlölő kezdeteiről alapos kutatómunka alapján ír, ettől a regény könnyed szerelmi szála csak még izgalmasabb.

Az íróról: Jennifer McVeigh 2002-ben szerzett diplomát az Oxford University angol irodalom szakán. Tévés és rádiós munkáit adta fel, hogy első regénye, az Afrikai akác elkészülhessen.

Hol és mikor olvasd: Kizárólag ott és akkor, amikor lehetőséged van a szereplőkkel tartani képzeletben egy romantikus utazásra. És persze, amikor van időd arra, hogy egy-két kézhezvétellel ki is olvasd a könyvet, mert ha nekiállsz, nem fogod egykönnyen letenni.

Alexandra Kiadó, 3499Ft