Mi már olvastuk: Szeretek olvasni! sorozat

2014. szeptember 26.
Különleges könyvajánlóval jelentkezünk ma. Gyerekkönyveket veszünk górcső alá... Mert mi szeretünk olvasni, hát jó, ha a kicsikkel is megszerettetjük.

A Szeretek olvasni! sorozat könyvei tökéletesek arra, hogy egy iskolás gyerekkel megszerettessük az olvasást. Az eddig megjelent négy könyvből választottunk ki most egyet.

Agnés de Lestrafe – Laure du Fay: A negyedik kismalac
Szeretek olvasni! sorozat

Az első mondatok: „Ismeritek a három kismalac történetét? És azt tudtátok, hogy a három kismalacnak volt egy negyedik testvére is?”

A történet: A mese a legkisebb és legügyetlenebb kismalac bátorító meséje, aki megmenti három testvérét a farkastól, és aki a történet végére híres festő lesz. Azt bizonyítja, hogy mindenkiben van valami különleges. A sorozat többi, eddig megjelent könyvei a Barbarella morcos, a Bolygónyammogó és a Kistesó? Nem, köszi! címmel jelentek meg. Mindegyik édes, szerethető történet.

Az erőssége: A sorozat könyvei apró kezekbe való kis olvasnivalók, amelyet egy az olvasást épp tanuló gyerek is élvezni fog. Könnyen érthető szavak, látványos illusztrációk és izgalmas, továbbgondolható sztorik. Minden könyv végén találunk valami kis extrát: olvasónapló, izgalmas feladatok vagy éppen szómagyarázat – mert itt-ott azért belecsempésznek új szavakat. Egy félig még játékos, de már iskolás gyereknek az is nagyon sokat nyom a latba, hogy bár már maga olvas, a könyv csodás illusztrációkkal vezeti a szemüket. Biztos, hogy közelebbi barátságba kerülnek a könyvekkel. Jó hír, hogy a kiadó a sorozatba magyar szerzőket is szeretne bevonni a későbbiekben.

Az írókról: A könyvek szerzői kortárs francia írók: Agnes de Lestrade-től Prisca Le Tandé-ig.

Hol, mikor olvassuk: Tényleg tegyük félre a meséket addig, míg gyerekünk meg nem tanul olvasni, mert sokkal nagyobb sikerélményt fog jelenteni neki, hogy kiolvas egy könyvet egyedül, mintha felolvassuk. (Addig forgassuk magunk, mert még nekünk is tanulságos lehet!)

Tessloff Babilon, 1470 Ft

A további részek: