Nyújtsd a kezed és játszd a swinget!

2014. október 01.
Group'N'Swing esélyegyenlőségi koncert a New Orleans Clubban október 1-én.

Magyarország kedvenc swing zenekara nem most először hívja fel a figyelmet a társadalmi esélyegyenlőségre. Október 1-én, a zene világnapján a Nyújtsd a kezed és játszd a swinget! című koncertjük fókuszában a társadalmi egyenlőtlenségek és előítéletek megszüntetése áll – a zenével szeretnék legalábbis mindezekre felhívni a figyelmet. Az együttes az est bevételét a résztvevő sérült emberekkel foglalkozó alapítványoknak adományozza.

A Group’N’Swing ezúttal a Never Give Up Gospel Kórussal és a Down Alapítvány zenekari formációjával együtt lép a New Orleans színpadára. „A zene nagyban hozzájárul a társadalmi egyenlőtlenségek és előítéletek megszűntetéséhez. A zene az a híd, amely összeköt minket – épeket, fogyatékosokat egyaránt. Mi a fogyatékosság helyett képességeket látunk mindenkiben, és október 1-i koncertünkkel ezt szeretnénk láttatni másokkal is” – összegzi a törekvésüket Mihályi Réka, az együttes énekesnője.

A Nem Adom Fel Alapítvány szervezésében alapított Gospel Kórus tagjai olyan tehetséges, sérült emberek, akiknek célja, hogy magas színvonalú szakmai produkciót állítsanak színpadra, ezzel másoknak is – példát mutatva – erőt adjanak a zenéjükkel. Az est folyamán, a színpadon a Down Alapítvány zenekari formációja is fellép a Group’N’Swing-gel közösen. A zenekar tagjai Heinrich Ullrich német gyógypedagógus által kifejlesztett, speciális színkottás módszer segítségével sajátították el zenei tudásukat, és fejlesztették arra a szintre, amelyet a közönség most saját fülével is megtapasztalhat.