Finom zene: nemzetközi kvintett

2014. október 08.
Négyen négy felől... Angol trombitás, amerikai szaxofonos és bőgős, spanyol dobos játszik október 9-én a neves magyar zongorista-zeneszerzővel, Oláh Kálmánnal.

Fotó: Dobó László

A Zeneakadémia jazz tanszékének oktatója, a Liszt-díjas Oláh Kálmán valódi all-star csapatot hozott össze nagytermi koncertjére. Valamennyien hangszerük legjobbjai, és ebben a formációban még soha nem játszottak együtt. Gerard Presencer (trombita), Andy Middleton (szaxofon), Darryl Hall (bőgő) és Estee Pi Ventura (dob) a Zeneakadémia Nagytermében adna nagyszerű koncertet.

A vendégeknek van még egy közös pontjuk: mindannyian nagy tisztelői Oláh Kálmán zeneszerzői munkásságának, amelynek része számos, a jazz és a klasszikus zene határvidékén elhelyezkedő kompozíció. Jelentőségét jól mutatja, hogy 2006-ban ő nyerte a Thelonius Monk Institute zeneszerzői díját. A koncert műsorának gerincét tehát Oláh Kálmán kompozíciói fogják nyújtani, de minden bizonnyal hallhatók majd jazz-sztenderdek is, mégpedig – joggal számíthatunk rá – elementáris előadásban.

Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont