Mi már olvastuk: Paolo Coelho – Házasságtörés

2014. október 10.
Minden pénteken olyan könyvekről írunk nektek, amelyeket mi már olvastunk, szerettünk és jó szívvel ajánlunk.

Paolo Coelho: Házasságtörés

Az első mondat: „Minden reggel, amikor úgynevezett új napra ébredek, kedvem lenne újra lehunyni a szemem és nem fölkelni az ágyból.”

A történet: A főszereplő, a harmincas éveiben járó svájci újságírónő, Linda annak ellenére, hogy sikeres a szakmájában és szerető család veszi körül (gazdag férjével és két gyerekével él), a mindennapokban mégis boldogtalan és depressziós. Ebből az állapotából ragadja ki egy váratlan találkozás diákkori szerelmével, aki elismert politikus lett. Linda szenvedélyes kapcsolatba bonyolódik a férfival, újra fiatalnak érzi magát, de emellett a rendkívül nehéz választási kényszerrel is boldogulnia kell. Végül rájön, hogy nem teheti tönkre a családját csak azért, mert egy kis újdonságra vágyott. A szeretet, amelyet a férje iránt érez, mélyebb, mint egy pillanatnyi fellángolás, sokkal értékesebb, mint egy szexuális kaland.

Az erőssége: A korra jellemző, az utcán heverő fontos kapcsolati problémákról ír – hűségről, vágyakról -, ám most meglepő módon a szerzőtől megszokott, spirituális útmutatás mellett erotikáról is. Őszintén vall a szabadság hiányáról, az elkövetett bűnökről és aztán azok következményeiről, a törésekről. Szimpatikus, szerethető karakterekkel találkozunk, akik a hűtlenség és csalás után is képesek megbocsájtani, így erősítik bennünk is: a szeretet mindenekfelett érzését. Könnyen azonosulhatunk a szereplőkkel. Coelho ugyanis képes elhitetni velünk a történet üzenetét, hogy mindenkinek szüksége van a szabadságra, a kalandokra, majd ugyanilyen játszi könnyedséggel irányít vissza minket ahhoz a gondolathoz, hogy a család, a törődés és a szeretet még ennél is fontosabb. Ez a regény több erotikus töltettel bír, sokkal nyíltabb, mint korábbi könyvei.

Az író: Paolo Coelho napjaink egyik legkedveltebb írója. A Brazil Irodalmi Akadémia tagja. Könyvei több mint 168 országban 80 nyelven jelentek meg. Hatalmas rajongótábora van világszerte.

Hol, mikor olvasd: Érdemes betenni a bőröndünkbe, ha egy rövid utazásra indulunk, ugyanis kalandokkal, extra élményekkel fogunk hazatérni: kikapcsol, feltölt, szórakoztat. A hasonló helyzetben vívódó nőknek mindenképpen erőt, egyfajta iránymutatást adhat. Meleg takaró és forró tea társaságában a megnyugvás garantált.

Ár: 3490 Ft, Athenaeum Kiadó