Mi már olvastuk: D.Tóth Kriszta – Húszezer éjszaka

2014. november 28.
Minden pénteken olyan könyvekről írunk nektek, amelyeket mi már olvastunk, szerettünk és jó szívvel ajánlunk.

Az első mondat: „A vízszintes csíkokat bámulta az ágyneműn, ahogy ütemesen mozognak föl és le.„

A történet: Az egykor pszichológusnak készült, ma életvezetési tanácsadó céget működtető budai nő, Helga házasságába, elfojtott vágyaiba és a női szerepekkel való küzdelmébe enged betekintést a regény. Sok nővel egyetemben a főszereplő is a negyvenes éveiben szembesül azzal, hogy nem létezik tökéletes házasság. Rájön, hogy a szexuális élete is csak megszokások sorozata. Szereti a férjét, van két gyönyörű kislánya, mégis magányos. Annak ellenére, hogy Helgának mindene megvan, kétségbeesetten áll a felismerések előtt…

Az erőssége: Fordulatokban gazdag regény, ami attól izgalmas, hogy egy releváns, nagyon is mai, létező problémát dolgoz fel. Mondhatni olykor pikáns szexjelenetekkel fűszerezett, de persze csak a jó ízlés határán belül maradva. Minden olyan negyvenes nőnek és talán férfinak is érdemes elolvasnia, aki kapcsolati válsággal küzd. Elgondolkodtató tanulságokat vonhatunk le a végén. Sőt akár még tanulhatunk is belőle, hiszen a regényben pszichológiai okfejtésekkel is találkozunk. Aki szereti Coelhot, annak még élvezetesebb lesz az olvasás, ugyanis többször idézi őt a szerző.

Az íróról: D.Tóth Kriszta író, újságíró. Tévériporterként, tudósítóként és műsorvezetőként ismertük meg. Első könyve Jöttem, hadd lássalak címmel 2013-ban jelent meg, elnyerte a Libri Aranykönyv díját magyar irodalom kategóriában. Az írás mellett Kriszta az UNICEF magyarországi nagykövete.

Hol, mikor olvasd: Ezt a könyvet akkor érdemes a kezünkbe venni, amikor egyedül vagyunk otthon. Vagy ha nem is egyedül, de inkább akkor, amikor a párunk már elbóbiskolt mellettünk. A hangulat kedvéért olvasáshoz társul inkább egy puha pokrócot és egy csésze meleg kakaót válasszunk. Aztán már nincs más dolgunk, mint néha megállni, átgondolni az olvasottakat, aztán tükörbe nézni és levonni a következtetéseket.

Ár: 3990 Ft, Libri

Hamarosan megjelenő januári-februári lapszámunkban interjút is olvashattok Krisztával!