Közösségi piactér, ahová érdemes benézned

2014. december 20.
A pop-upok manapság oly népszerű hullámát lovagolja meg a város legújabb és legmenőbb művészeti projektje, amely pakk_art néven mutatkozik be december 16-án.

16 művész, több száz gondosan szelektált hitelesített alkotás, új típusú, igazi közösségi piactér, alkotók és látogatók személyes találkozása. Röviden ezek jellemzik a karácsonyi időszak alatt látogatható különleges hangulatú alkalmi galériát, amely lényege, hogy minden egyes művészetkedvelő ember, legyen az laikus vagy szofisztikált szuperprofi, a lehető legszemélyesebb és legautentikusabb környezetben, az eddig ismert hagyományos és feszes galéria rendszeren átlépve találjon rá kedvenc műtárgyára.

Ha egy kicsit is érdekel a kortárs művészet vagy csak megismerkednél a hazai „popszakmával”, akkor nézz be a Hercegprímás utcában található Higgs Field művészeti galériába december 16. és 23. között, ahol a pakk_art pop-up üzletében igazán bensőséges és oldott hangulatban szerezheted be életed akár első akár sokadik kortárs műremekét.

Mi is az a pakk_art?

A pakk_art a kortárs képzőművészet népszerűsítésére létrejött kulturális vállalkozás, amelynek célja, hogy bárki számára egyszerűvé és könnyen elérhetővé tegye egyedi művészeti alkotások vásárlását. A pakk_art nem a hagyományos galéria-modell szerint értékesít műtárgyakat, illetve képvisel művészeket. Célja, hogy egy olyan minőségi művészeti piacteret hívjon életre, ahol minden érdeklődő különleges és unikális alkotásokhoz juthat, akár minimális rendelkezésre álló anyagi forrásból is.

A pakk_art egy kísérleti szakaszban lévő művészeti projekt, amelynek célja egy nyugaton bevett és jól működő modell itthoni bevezetése. A márkanév a pakk rendszerre utal, amelyet először a karácsonyi Pop-Up vásár alkalmával valósítunk meg. Lényege, hogy a vásáron részt vevő művészek külön pakkban helyezik el fóliázott, gazdára váró alkotásaikat, amely pakkokban a látogatók szabadon válogathatnak. A pakkokban így kiállításra kerülő alkotások művészenként rendszerezve könnyen áttekinthetőek, böngészhetőek és megvásárolhatóak.

A pakk_art a karácsonyi debütálás után is folytatja működését. A karácsonyi Pop-Up kitelepülés után egyelőre online üzemelnek tovább.

Karácsonyi Pop-Up Store
december 17-23.
Higgs Field Project Space // 1051 Budapest, Hercegprímás utca 11.
Nyitva: H-P 12:00-19:00 Sz-V 11:00-19:00