Visszatér a Deti Picasso!

2014. december 26.
Ha Djivan Gasparyan az örmények melankolikus természetét tükrözi, a System Of a Down pedig az ellenkezőjét, akkor a moszkvai örményekből álló Deti Picasso eme két érzésvilág ötvözetét nyújtja. A december 28-i koncerten Palya Beával és Grencsó Istvánnal kiegészülve adnak elképesztően különleges koncertet a Trafóban.

A Deti Picasso két alapító tagja, Gaya és Karen Arutyunyan három éve ideiglenesen szüneteltette örmény etnorock zenekarának fellépéseit, hogy duóban folytassák Wattican Punk Ballet néven. Ám most eljött a pillanat a visszatérésre. Az állandóan megújuló és változó Deti Picasso teljesen új formában tér vissza. Gayát és Karent a hárfás Anasztázia Razvaljajeva és a dobos Porteleki Áron kísérik. December 28-án az alapzenekari felállás mellett Palya Bea és Grencsó István vendégeskedik koncertjükön.

A Deti Picasso először 2005-ben játszott Magyarországon, a Sziget fesztiválon, amit aztán több tucat hazai fellépés követett. 2010-es lemezükön pedig már olyan hazai és külföldi vendégzenészek vettek részt, mint Alex Hacke (Einstürzende Neubauten), Nikola Sekulovic (ex-Laibach), Vlagyimir Volkov, Erling Riibe Ramskjell (Schtimm), Grencsó István vagy Barabás Lőrinc.

2005 és 2010 között a Deti Picasso több mint 20 országban lépett fel és kiérdemelve „az örmény ethno rock zene nagyköveteinek” szóló elismerést. 2011-ben, miután a tagok egy része külföldön folytatta pályafutását, Gayáék pedig Budapestre tették székhelyüket, a zenekar ideiglenesen leállította a koncertezést, hogy teret adjon a testvérpáros legújabb duó formációjának, a Wattican Punk Balletnek. 2014 nyarán viszont, teljesen új felállásban, új műsorral és hangzással tértek vissza. Gaya és Karen mellett a hárfás Anasztázia Razvaljajeva és a dobos Porteleki Áron lettek a zenekar oszlopos tagjai.

Bővebb információt itt találsz!