Madonna botrányos posztjai

2015. január 05.
Az énekesnőnek sikerült felhívnia a világ figyelmét új, hamarosan megjelenő lemezére. A kampány azonban elég megosztóra sikerült.

Madonna új, Rebel Heart című albuma talán az egyik legjobban várt új lemez idén. Az énekesnő a lemez borítóját, amelyen összedrótozott fejjel szerepel, már megmutatta, sőt a kedélyeket azzal fokozta, hogy photoshop segítségével ugyanilyen képeket posztolt különböző híres emberekről is. A legtöbb képet ráadásul a rajongói készítették.

Így került „bedrótózásra” Martin Luther King, Nelson Mandela és Bob Marley is. A képek alá az album címével megtoldott rövid gondolatokat írt, amelyek kétség kívül nem nyerték el a sajtó tetszését. Martin Luther King képe alá írt szöveget (This #rebelheart had a dream.) azzal a kritikával illették, hogy a politukus nem biztos, hogy örült volna, hogy Van egy álmom beszédét egy gazdag, fehér énekesnő a lemezének népszerűsítésére használja.

A vádakra Madonna a Facebook-oldalán reagált: „Sajnálom! Én nem hasonlítom magam egyikőjükhöz sem, csak felnézek rájuk és elismerem a „lázadó szívüket”. Ez nem bűncselekmény, sem sértés vagy rasszizmus. Ugyanúgy megcsináltam ezeket Michael Jacksonnal, Frida Kahloval és Marilyn Monroe-val is. Azt mondom olyan vagyok, mint ők? NEM. Csak azt mondom nekik is „lázadó szívük” van. Másrészt nem én csináltam a képeket, hanem a rajongóim. Én csak újraposztoltam azokat. A rajongóim sem rasszisták!” – tette hozzá Madonna, majd folytatta különböző hírességek csíkokkal firkált arcképes fotóinak a posztolását.