Mi már olvastuk: Joyce Maynard – Lány a hegyen

2015. január 09.
Minden pénteken olyan könyvekről írunk nektek, amelyeket mi már olvastunk, szerettünk és jó szívvel ajánlunk.

Az első mondat: „Több, mint harminc évvel ezelőtt történt, egy júniusi napon, Kaliforniában, Marin megye hegyei között.”

A történet: 1979 nyara. Rachel és húga, Patty előtt ott az egész vakáció. A 11 éves Patty nyakigláb kamasz, aki imád kosárlabdázni. Rachel szenvedélyesen ír, ezernyi történetet talál ki. A két testvér a közeli erdőket és a házuk mögötti hegyoldalt járja, nem is sejtik, milyen veszélyes helyen játszanak. Amikor több fiatal nő gyilkosság áldozata lesz a környéken, a lányok apjára, a jóképű nyomozóra vár a feladat, hogy elfogja a gyilkost. Rachel, hogy segítsen apjának, önmagát használja csaléteknek. A bűnügyi történet mellett kiderül, hogy a lányok édesanyja magányos és depressziós, miután elvált a férjétől. Az okos és tehetséges gyerekekkel nem foglalkozik, ez az oka annak, hogy a lányok sok időt töltenek a hegyekben.

Az erőssége: A szerző műve több egy thrillernél, lélegzetelállítóan izgalmas és egyben megrendítő regény a családi kötelékről és a legmélyebb érzésekről.

Az író: Joyce Maynard 1953-as születésű amerikai írónő. Fiatalon évről évre nyert írói díjakat. 1972-ben a New York Times jelentette meg a „Visszatekintést – Egy tizennyolc éves lány az életről” című publicisztikáját. Több éves szünet után, csak az utóbbi években jelentek meg könyvei. Szeptember végén járt Budapesten, Nyárutó című könyve alapján készült film bemutatója alkalmával.

Hol, mikor olvasd: Nyugodt körülmények között érdemes olvasni, hogy legyen időnk elgondolkodni. Ez az a könyv, amit jó egy téli szabadság alkalmával elkezdeni, ugyanis nehéz letenni és abbahagyni. Semmiképpen sem ajánlott éjszaka kézbe venni, mert az izgalmas részek lelkileg is megviselnek…

Ár: 3499 Ft , Alexandra