Folytatódik a Csajok sorozat

2015. január 12.
Hétfőn este folytatódik az HBO-n a Csajok (Girls) című sorozat. Az Emmy és Golden Globe díjas vígjátéksorozat négy, a húszas éveiben járó barátnő mozgalmas hétköznapjait követi nyomon New Yorkban.

Az önéletrajzi ihletésű sorozat motorja az ötletgazda, Lena Dunham, aki a főszereplőt, Hannah Horvathot alakítja. Lena csak néhány éve vált ismertté, de azóta szinte nincs olyan lap, ahol ne foglalkoztak volna vele, nincs olyan kritikus, aki ne mondta volna el róla a véleményét. A Szex és New Yorkon edződött szemek számára első ránézésre sokkoló a megjelenése: olyan, mintha egyáltalán nem tudná, hogy bizonyos hosszúságú, kivágású, mintájú ruhákat nem engedhet meg magának (mert például kilátszanak a hurkái és nem túl kecses lábai), de az igazság az, hogy nagyon is tisztában van a külső adottságaival, csak nem hajlandó meghajlani az aktuális trendek előtt. A hétköznapjainak is a legkínosabb pillanataiba is belátást enged, sőt, a sorozatban kimondottan nagy hangsúlyt kapnak ezek a kellemetlen pillanatok. És mindeközben – ő és a barátnői történeteit követve – a huszonéves generáció életének nagy kérdéseivel szembesülhetünk.

A negyedik évadban új kihívások sorával kell szembenéznie a lányoknak. Hannah csatlakozik az Iowa Writers’ Workshophoz, miközben szembesül a bizonytalansággal Adammel (Adam Driver) való kapcsolatában. Közben Marnie (Allison Williams) a zenészi karrierje és a Desivel (Ebon Moss-Bachrach) való kapcsolata között egyensúlyozik. Shoshanna (Zosia Mamet) a diploma megszerzése után állásinterjúkra jár, ami kihatással lesz a Rayjel (Alex Karpovsky) és Jessával (Jemima Kirke) való kapcsolatára is. A megszokott arcok mellett ezúttal is számos vendégsztár felbukkanása színesíti a képet. Láthatjuk többek között Rita Wilsont (A férjem védelmében), Anthony Edwardsot (Vészhelyzet) és Zachary Quintót (Star Trek).

A Csajok 2012-ben debütált, és szinte azonnal a kritikusok és a nézők kedvencévé vált. A szakmai elismerés sem váratott sokat magára, a sorozat 2013-ban két Golden Globe-díjat kapott (a legjobb tévésorozat, illetve a legjobb színésznő – Lena Dunham – díját), mindkettőt a musical vagy vígjáték kategóriában. Emellett 12 Emmy-jelölést gyűjtött be, melyek közül a legjobb castingot váltotta díjra 2012-ben.

A Csajok negyedik évada január 12-én, hétfőn este 22:30-kor indul az HBO-n.