A Swing à la Django koncertje sztárvendégekkel

2015. január 19.
A Magyarországon és külföldön egyaránt bizonyított a Swing à la Django zenekar, akik Django Fesztivál címen vendégül látják január 20-án a Művészetek Palotájában a magyar zenei élet kiemelkedő színfoltjait, valamint a francia manouche swing autentikus képviselőit, a Tcha Badjo zenekart egyenesen Franciaországból.

A Swing à la Django egy innovatív hattagú zenekar (Lombos Pál – bőgő, Kardos Dániel – gitár, Csurkulya József – cimbalom, Seres Vilmos – klarinét, harmonika, Horváth Márk – gitár, Gazda Bence – hegedű), különleges stílusötvözettel. Ebben a nem mindennapi formáció által kreált hangzásban harmóniára talál a magyar autentikus zene, a francia manouche swing és sanzonok világa, a tangó és a jazz, melynek eredménye ez az egyedi stílus.

Az egyéjszakás fesztiválon legnagyobb ihletőjük, Django Reinhardt után szabadon a ’20-as ’30-as évek hangulatát idézik fel. Nem is akárhogyan. Meghívásukat elfogadta a francia Tcha Badjo zenekar, akik a django swing hagyományőrzői, Hajós András, akinek sokoldalúsága most a django swing világában is megmutatkozik, Micheller Myrtill, a magyar jazz kiemelkedő énekesnője, Szirtes Edina Mókus, a magyar világzenei színtér legrendhagyóbb figurája és a Pankastic!, az ország első django-pop zenekara. Az est unicuma, hogy a produkciók szimfonikus zenekari kísérettel szólalnak meg, melyet a Budafoki Dohnányi Zenekar biztosít.

A Pancastic! zenekar

Bővebb infó itt!