Majd megszokod?

2015. január 20.
Január 21-én este kultúra és társadalom kerül terítékre a Hadik Irodalmi Szalonban.

Az ötödik évadába lépett Hadik Irodalmi Szalon egy igazi különlegességgel kezdi az évet: január 21-én a kortárs irodalmi, zenei és filmes élet kiválóságait hívja vendégül a Hadik Kávéházba.

Az est a hazai művészeti élet szókimondó, véleményformáló egyéniségeivel, továbbá zenével, szóval és képpel többek között arra a kérdésre keresi a választ, hogy vajon a kultúra és a művészet feladata az, hogy utat mutasson. Ki merünk-e állni a véleményünkért? Megerősít-e bennünket, ha mindezt képben, zenében, írott szövegben kimondják azok, akiket tisztelünk? Milyen szerepe, súlya, felelőssége van az írott és a megénekelt szónak? Mennyi szabadság és erő van a filmben és a zenében? Vajon ugyanazt a témát, társadalmi problémát mennyire nehezebb/könnyebb zenében /szóban/képben elmondani?

A vendégek pedig Fabricius Gábor designer, író, rövidfilmrendező, akinek legutóbbi, Sintér című rövidfilmje a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon önálló kategóriában debütált, Simon Márton hazánk legnépszerűbb fiatal költője és a BËLGA zenekar, akik több mint másfél évtizede Magyarország legnépszerűbb társadalmi, illetve közéleti tükre.
Helyszín: Hadik Kávéház – 1111, Budapest, Bartók Béla út 36.

További információ itt!