Mi már olvastuk: Anna Gavalda – Édes életünk

2015. január 23.
Minden pénteken olyan könyvekről írunk nektek, amelyeket mi már olvastunk, szerettünk és jó szívvel ajánlunk. Következzen Anna Gavaldától az Édes életünk.

Anna Gavalda – Édes életünk

Első mondat: „Kávéház a Diadalív mellett.”

A történet: Két kisregény két párizsi fiatal életéről. Két találkozás története, amely végérvényesen megváltoztatja a sorsukat. Mathilde, 24 éves, művészettörténeti tanulmányait félbehagyva a megélhetésért hamis kommenteket ír álnéven. A nagyvárosi fiatalok életét éli, szabadidejében önfeledten bulizik és pasizik. Gondtalanságát a lakótársaitól kapott pénzzel teli táska elvesztése zavarja meg. Az összeg ugyan néhány nap múlva szerencsésen megkerül, de a becsületes megtaláló gyökerestül felforgatja a lány életét.

Yann 26 éves, dizájner álmait feladva a biztos keresetért koreai robotokat árul és kényelmes kispolgári életet él barátnőjével. Egy éjszakára egyedül marad, és ez lehetőséget teremt az önmagával való szembenézésre. Kiüresedett párkapcsolatára a szomszédban tett váratlan látogatása ébreszti rá.

Az erőssége: Mindkét történet a mai fiatalok égető problémáit boncolgatja. Hiteles kórkép az Y generáció kiégett mindennapjairól és kiútkereséséről.

Az íróról: A francia írónő 1970-ben született, jelenleg Melunban él két lányával. Eddig magyarul is megjelent művei: Szerettem őt (2005), Együtt lehetnénk (2006), Csak azt szeretném, ha valaki várna rám valahol (2008), Vigazság (2009), 35 kiló remény (2009), Kis kiruccanás (2010). Két regényét is megfilmesítették: Egyedül nem megy Audrey Tautou és Guillaume Canet főszereplésével, valamint, a Szerettem őt Daniel Auteuil-jel.

Hol, mikor olvasd: Egy nyugodt hétvégi délután néhány óra alatt elolvasható.

Magvető, 2990 Ft