Mi már olvastuk: Anna Gavalda – Édes életünk

2015. január 23. |

Minden pénteken olyan könyvekről írunk nektek, amelyeket mi már olvastunk, szerettünk és jó szívvel ajánlunk. Következzen Anna Gavaldától az Édes életünk.

Anna Gavalda – Édes életünk

Első mondat: „Kávéház a Diadalív mellett.”

A történet: Két kisregény két párizsi fiatal életéről. Két találkozás története, amely végérvényesen megváltoztatja a sorsukat. Mathilde, 24 éves, művészettörténeti tanulmányait félbehagyva a megélhetésért hamis kommenteket ír álnéven. A nagyvárosi fiatalok életét éli, szabadidejében önfeledten bulizik és pasizik. Gondtalanságát a lakótársaitól kapott pénzzel teli táska elvesztése zavarja meg. Az összeg ugyan néhány nap múlva szerencsésen megkerül, de a becsületes megtaláló gyökerestül felforgatja a lány életét.

Yann 26 éves, dizájner álmait feladva a biztos keresetért koreai robotokat árul és kényelmes kispolgári életet él barátnőjével. Egy éjszakára egyedül marad, és ez lehetőséget teremt az önmagával való szembenézésre. Kiüresedett párkapcsolatára a szomszédban tett váratlan látogatása ébreszti rá.

Az erőssége: Mindkét történet a mai fiatalok égető problémáit boncolgatja. Hiteles kórkép az Y generáció kiégett mindennapjairól és kiútkereséséről.

Az íróról: A francia írónő 1970-ben született, jelenleg Melunban él két lányával. Eddig magyarul is megjelent művei: Szerettem őt (2005), Együtt lehetnénk (2006), Csak azt szeretném, ha valaki várna rám valahol (2008), Vigazság (2009), 35 kiló remény (2009), Kis kiruccanás (2010). Két regényét is megfilmesítették: Egyedül nem megy Audrey Tautou és Guillaume Canet főszereplésével, valamint, a Szerettem őt Daniel Auteuil-jel.

Hol, mikor olvasd: Egy nyugodt hétvégi délután néhány óra alatt elolvasható.

Magvető, 2990 Ft

Szólj hozzá te is!

Még több Kultúra

86 éves korában elhunyt Törőcsik Mari Nemzet Színésze

86 éves korában elhunyt Törőcsik Mari