A francia film új sztárja

2015. március 13.
A 26 éves Adèle Haenel egymás utáni két évben is megnyerte a francia Oscarnak is nevezett César-díjat. Tavaly még csak mellékszereplőként, most viszont A küzdők című különleges romantikus film főszereplőjeként vihette haza az aranyszobrocskát, egy egészen rendkívüli alakításért.

Az általa alakított, nagyszájú és csodaszép Madeleine-t csak egy dolog mozgatja: hogy bekerüljön egy katonai elitosztagba, ahol mindent megtanulhat a túlélés fortélyairól. A kiképzőtábor indulása előtt néhány héttel találkozik Arnaud-val, aki a nyáron besegít családja asztalos vállalkozásába. A fiút rögtön lenyűgözi és rabul ejti a lány magabiztossága és úgy dönt, követi őt a kiképzésre, még nem sejtve, szerelme milyen veszélybe sodorja ezzel.

A küzdők a mindent elsöprő fiatalkori szerelem krónikája, mely azonban jóval túlmutat az egyszerű nyári románcon. Thomas Cailley a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon négy díjjal – köztük a kritikusok FIPRESCI-díjával – kitüntetett alkotása megkapó mese az ember és természet kapcsolatáról, amiben a két főszereplő egyaránt átütő alakítást nyújt, ezt az általuk bezsebelt César-díjak is bizonyítják.

Premier: március 19., Mozinet