Bíró Eszter: Életem egyik legizgalmasabb koncertje lesz

2015. március 25.
Bíró Eszter március 28-án a Művészetek Palotájában újra zongorához ül, és régi dalai mellett megmutatja a legújabbakat is.

Bíró Eszter azon magyar előadóművészek egyike, aki könnyedén képes többféle műfajban is alkotni. Egyszerre díva, énekesnő, színész, játszott filmekben, musicalekben. Tinédzserként egyből a csúcson debütált, 16 évesen a Miss Saigon címszereplőjeként ismerhette meg az egész ország. Első lemeze 2006-ban jelent meg, azóta több albumot is kiadott, melyeken sajátosan elegyíti a könnyűzenét, a világzenét, a dzsesszt és a népzenét.

A Gundel Művészeti-, eMeRTon-díjas énekesnő március 28-án, akusztikus koncertjén újra zongorához ül, feleleveníti a korábbi lemezek egy-egy dalát, de lesznek friss, ezen az estén először megszólaló szerzemények, illetve egy kifejezetten erre az alkalomra készülő feldolgozásdal is. A vonósokat Szirtes Edina Mókus vezeti, a hangszerelésben Födő Sándor „Fodo” segíti Eszter munkáját, vendégként pedig Keresztes Tamás színész is a színpadra lép.
„Ezen a koncerten azt szeretném megmutatni, hogy mostanában milyen dolgok foglalkoztatnak, hogyan boldogulok az élet szövevényes rendszerében, így a gondolatmenetem köré épülnek majd a dalok” – mondta Eszter a koncertről.

Fotó: hajdú András