Jazz és Bartók – Karosi Júlia koncertje

2015. április 01.
Első ízben ad közös koncertet Karosi Júlia együttese Borbély Mihály szaxofonossal, a hazai jazzélet egyik legjelentősebb zenészével. Április 3-án ott a helyünk a Budapest Jazz Clubban.

Karosi Júlia saját szerzeményei és ismert, népszerű standardek hangzanak el a kvartett és Borbély Mihály előadásában.

A fiatal jazzénekesnő, Karosi Júlia rangos helyeken énekelt már itthon és külföldön is saját kvartettjével, mostanában főként második lemezének anyaga hallható a koncertjein. Ez az album Hidden Roots címmel látott napvilágot a New York-i Dot Time Records kiadó gondozásában 2014-ben (azok után, hogy a magyar énekesnő legelső lemezét a japán Whereabouts Records adta ki 2012-ben). A Hidden Roots című album számait teltházas, nagy sikert aratott koncerten mutatta be a kvartett tavaly a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, majd a rangos brémai Jazzahead! fesztiválon.

A Hidden Roots album főként Karosi Júlia saját szerzeményeit tartalmazza, néhány népdal-feldolgozással együtt. A dinamikus zene magán viseli a magyar és a közép-európai zene ritmikai sokszínűségét. Karosi Júlia számára a jazz hagyományain túl fontosak a népdalok és Bartók művei, az énekesnő ezeket a belső gyökereket igyekezett felkutatni, és ezen gyökerek alapján meghatározni a saját zenei identitását. Április 3-án élőben is meghallgathatjuk a Budapest Jazz Clubban.

Karosi Júliával készült interjúnkat itt találod!

Fotó: Dobó László