Felolvasó maraton a Centrálban

2015. április 13.
Ismét történet felolvasó maratonra készül a Centrál Színház. A gyermekeket családon belül érő bántalmazás olyan téma, amelyről többet kell beszélni, mint amennyit egyszerre, általában szoktak.

3 éves koromtól olyan emlékeim vannak, hogy apám ver. Nem mindig puszta kézzel, általában nadrágszíjjal, ha nagyon rossz voltam, vizes szíjjal, vagy a csattal. A büntetéseinek hatására kétszer tört be a fejem, orvoshoz egyszer sem vittek miatta. A hegek ma is ékes bizonyítékai ennek.

9 évesen kellett először kielégítenem, erre is veréssel tanított meg. Ez olyan valami volt, hogy ha elmondtam volna valakinek, akkor a családom meghalt volna miattam. Borzalmas titok, melyről soha, semmilyen körülmények között nem szabad beszélni. 34 évesen írtam le először a pszichológusomnak, de még akkor is attól féltem, hogy gyilkossá válok miatta.” (Süni)

Mennyiséggel áttörni a hallgatáson

Több órán át személyes történeteket felolvasni és azokat hallgatni, túlmegy az elviselhetőség határán, túl az általános ingerküszöbön. Ez a szándéka a szervezőknek.

Gyerekek elleni erőszak – történet felolvasó maraton

2015. április 14-én, 18 órától éjfélig a Centrál Színházban egy ingyenes program keretében lehetünk részesei mi is a felolvasó maratonnak.

A szövegeket az Anoni Marához köthető Beszélj róla honlaptól, néhányat a Terézanyutól és a Nane-tól kaptak. Az oldalon és a fórumon leírt eseteket, történeteket nem szerkesztett, hanem szöveghű – esetleg rövidített – formában olvassák majd fel a Centrál színészei és színészbarátai. Többek között Almási Éva, Básti Juli, Bozsik Yvette, Gryllus Dorka, Hegedűs D. Géza, Hegyi Barbara, Hernádi Judit, Igó Éva, Kováts Adél, Mácsai Pál, Nagy Zsolt, Pokorny Lia, Rudolf Péter, Schell Judit, Simon Kornél és Szervét Tibor.

Szakmai támogató az Unicef Magyarország.
A belépés ingyenes.