Négy fővárosi fesztivál – nem csak budapestieknek

2015. május 06.
Ha nyár, akkor VOLT Fesztivál, Balaton Sound, Sziget és Hegyalja, soroljuk gondolkodás nélkül. Pedig a felkapott fesztiválokon túl számos feltörekvő is van, és akad köztük olyan is, amely zenei felhozatalában sem marad el a nagyoktól. A következő 4 tavaszi-nyári fesztivál Budapest olyan színes, füstös, szerethető és még fel nem fedezett arcát mutatja be, amit nem lehet kihagyni.

Food Truck Show Budapest – büfékocsik, mint a filmeken
(május 7-10.)

Egy kis Amerika költözik a Dürer Piknik Parkba május elején: az ország legjobb (működő) büfékocsijai és street food konyhái táboroznak le a Városligetben, ahol az ínycsiklandozó falatok mellett utcazenészek és mutatványosok felelnek majd a jó hangulatért. A négynapos gasztrobuli a családosoknak is kiváló program: a szervezők játszóházat is kialakítanak a gyerekek számára, hogy ne kelljen a hamburgereket rohamtempóban elfogyasztani. A belépés díjtalan.
Facebook/Foodtruckshowbp

Rosalia – egy pohár minőség
(május 8-10.)

A Gesztenyéskertben tart majálist a Budavári Borfesztivál csapata, főszerepben a rosé borral. A minőségi gyöngyöző, habzó vagy pezsgő italokhoz könnyed zenét is ígérnek, a két fő fellépő Boggie és a MaryPopKids lesz. A koncertek ingyenesek, kóstoláshoz egy fesztiválpoharat lehet venni a helyszínen, 1000 Ft-ért.
www.aborfesztival.hu

Brain Bar Budapest – felpezsdül a szellemi élet
(június 4-6.)

Európában először inspirációs fesztivált szerveznek Budapesten, ahol világhírű gondolkodók, szakemberek és véleményformálók tartanak különböző előadásokat, kerekasztal-beszélgetéseket és vitákat. A komoly témák mellett más kulturális eseményeket is szerveznek három helyszínen, az Akvárium Klub és a Design Terminál épületeiben. Pedagógusoknak és diákoknak a belépés díjtalan.
www.brainbarbudapest.hu

Budapest Essentials – egy jeggyel tiéd a város
(június 25-28.)

A négynapos városi fesztiválon belekóstolhatunk Budapest egyedülálló éjszakai, kulturális és gasztronómiai életébe. Az eddig bejelentett nemzetközi fellépők alapján elég erős lesz a line-up: többek között a La Roux, a The Wombats, Duke Dumont, Katy B és Solomun is a magyar fővárosban fog zenélni június utolsó hétvégéjén. Karszalaggal ráadásul egész Budapestet felfedezhetjük: nappal a legfelkapottabb kávézók, bárok, street food éttermek, múzeumok és fürdők várnak minket – jóval olcsóbban, mint máskor. A kedvezményeken túl a koncertek helyszínei sem lesznek átlagosak. A pontos információkat egyelőre titok övezi, de a szervezők ígérete szerint a Margitszigeten és számos világörökségi helyszínen bulizhatunk majd.
www.budapestessentials.com