Lakjunk jól! A Tünet Együttes a Bánkitó Fesztiválon

2015. július 13. |

A Tünet Együttes július 17-én két programmal is részt vesz a festői környezetben megrendezett Bánkitó Fesztiválon. A hetedik alkalommal jelentkező fesztiválon a zenei, közéleti, kulturális programok mellett színházi programok is várják az érdeklődőket. A Tünet Együttes Szabó Réka Reggeli tornájára és a Lakjunk jól! című közösségi, interaktív társasjátékra hívja a fesztiválozókat július 17-én.

Reggeli torna
tréning Szabó Rékával

Szabó Réka a Tünet Együttes művészeti vezetője év közben a Jurányi Házban tartja hétfőn és csütörtökön reggel Body Art alapú mozgásos ébresztőjét, amelyet most bárki kipróbálhat a Bánkitó Fesztiválon július 17-én 11 órától. A tornát Réka tudósoknak, művészeknek és postáskisasszonyoknak ajánlja.

A tornáról:
Egyszerű, könnyen elsajátítható gyakorlatok. Hajlékonyság, erő, tartás- és közérzetjavítás. Befelé figyelés – egy óra, ami rólad szól. Felhőtlen napindítás, por- és stressztörlés. Ébresztő.

Lakjunk jól!
avagy a közösségi tünetek
interaktív, élő társasjáték az együttélésről

A Tünet Együttes és a Közösségben Élni együttműködéséből született a Lakjunk jól! című interaktív társasjáték. A játékosoknak egy fiktív lakóközösség tagjaiként egyszerre kell a családjuk és a közös ház érdekeit is érvényesíteni. A munkacsoportok és az egyének képességeit latba vetve kell a váratlan hétköznapi helyzetekre megoldást találni, miközben titkos érdekek is munkálkodnak. A tét, hogy vajon atomjaira hullik-e a közösség, avagy létrejön az ország első kollektív háza.
(A részvételhez regisztráció szükséges. A megtekintéshez nem.)

Közösségben élni
A 2012-ben indult civil kezdeményezés célja, hogy Magyarországon is egyre több emberrel megismertesse a közösségi- és kooperatív együttlakás lehetőségeit és formáit. Ezek a co-housing formák lehetőséget biztosítanak a lakóknak, hogy közösségben éljenek, mégis legyen saját otthonuk, ahová bármikor visszavonulhatnak.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Kultúra

Az egyik legfelkapottabb izlandi tehetség, Víkingur Ólafsson Budapesten izland

Az egyik legfelkapottabb izlandi tehetség, Víkingur Ólafsson Budapesten