A komoly és a könnyű találkozása

2015. augusztus 12.
Augusztus 13. és 19. között Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál (Kaposfest). A művészeti vezetők, Baráti Kristóf és Várdai István személyükben szavatolják a 14 komolyzenei koncert minőségét. A klasszikus zenén kívül kiegészítő programokkal, kiállításokkal és könnyűzenei koncertekkel is várják az érdeklődőket a szervezők. Az események ingyenesen látogathatók.

A Kaposfest évek óta arra törekszik, hogy nem csak a komolyzenei palettáról mutassa be a legkiválóbb előadókat. A könnyűzene, jazz és gospel előadók magyarországi rangos képviselői 2015-ben is ellátogatnak a fesztiválra.

Az esemény teljes ideje alatt esténként ifj. Sárközi Lajos és zenekara játszik a Kapos Hotelben. A cigányzene egyik legkiválóbb képviselője nem először mutatkozik be a Kaposfesten. Mindezidáig a művészek óriási lelkesedéssel éjszakába nyúlóan zenéltek együtt a zenekarral.

Augusztus 14-én 21.30 órától a Szívárvány Kultúrpalota mellett ad koncertet a 2012 nyarán alakult Blahalouisiana. A 60-as évek és a modern amerikai dalszerzők által inspirált, blues-os, country-s elemeket alkalmazó rockzenekar első klipje is megjelent 2013 telén a ‘Tonight I’ll Dress in Blue’ című számhoz, Horváth Viktor rendezésében. Egy koncertkritika szerint „az orvosoknak receptre kéne felírni Blahalouisiana hallgatást és koncertre járást.”

Augusztus 15-én 21.30 órától a Headbengs korlátok nélküli, fésületlen, nyers, fiatalos, lendületes zenét játszik dallammal, féktelenül, korlátok nélkül.

Augusztus 16-án 22 órától a Random Trip, az ország egyik legegyedibb zenei projektje, különösen izgalmas estével készül első kaposvári fellépésére: ezúttal népzenei elemek is keverednek a hiphop, a pop, a rock, az elektronika és a soul-funk műfajával! Az improvizáción alapuló produkció egyedisége ugyanis abban áll, hogy a két alaptagon, Delov Jávor doboson és DJ Q-Cee-n kívül minden alkalommal más vendégfellépők ragadnak hangszert és mikrofont, hogy egy egyszeri és megismételhetetlen koncerttel varázsolják el a közönséget. Ezen a koncerten fellépnek: Walkó Csaba (Compact Disco), Magyar Bori (Butterfly Effect, ex-Besh o droM), Eckü (Hősök), MC Zeek (Rewind).

Augusztus 17-én 21.30 órától a kaposváriak által már jól ismert, Bolyki Balázs vezette Bolyki Soul and Gospel kórus mutatja meg milyen a hamisítatlan goszpel muzsika.

A fesztivál ideje alatt nyílik a város kiállítása az Együd Árpád Kulturális Központba, az Agórában. Emellett da Capo címmel Szigeti Tamás fotóművész portrésorozatát tekinthetik meg az érdeklődők klasszikus zenészekről, többek között Placido Domingóról, Karolos Trikolidisről, Kocsis Zoltánról, Kassai Istvánról, Jiri Stivinről, és Pál Tamásról a Rippl Rónai-teremben.

Bővebb infó itt!