Rajzfellépők a Müpa digitális felületein

2015. szeptember 24.
A Müpa folyamatosan fejleszti digitális felületeit, reflektálva az online médiakörnyezetben átalakuló tartalomfogyasztási szokásokra: ezért indította el újabb kezdeményezésként a „Gondoljuk újra a zenét!" sorozatát. Az előző hét emlékezetes pillanatai rajzokként elevenednek meg az előadóművészeti központ Instagram-, Pinterest- és Facebook-oldalain.

A Müpa folyamatosan megosztja digitálisan az előadásokról készült legjobb fényképeket közösségi felületein, mostantól azonban ezeket „átrajzolt” változatban is élvezheti a közönség. Az intézmény grafikusokat kért fel arra, hogy egy-egy emlékezetes momentumot rajzoljanak meg saját stílusukban. Sőt, bárki, akit megihlet egy-egy kép, beküldheti a saját vizuális elképzeléseit. A fotósorozatba eddig három rajz került be: az Irie Maffia, Catherine Russell és a Szűcs Gabi koncertjeinek egy-egy „átrajzolt” emlékezetes pillanata.

A grafikák minden héten a Müpa Facebook-oldalán található „A hét képei” című album egy-egy fotójából születnek meg; ebből válogathatnak azok is, akik megrajzolnák az előző egy hét feledhetetlen Müpa-pillanatát. A különösen jól sikerült alkotásokat a Müpa a social@mupa.hu e-mail címen várja.

A Müpa folyamatosan fejleszti már meglévő digitális felületeit, illetve újabb platformok segítségével igyekszik elérni közönségét. Az intézmény hat közösségi csatornán is jelen van: Facebook, YouTube, Twitter, Pinterest, Instagram, Google+. Ebben az évben indult el az online Müpa Rádió két csatornával és már elérhetőek a Literárium-sorozat darabjai is a Digitális Irodalom menüpontban a Müpa weboldalán. Ugyanitt megtekinthetők a Müpa Magazin és az egyestés kiadványok online változatai is.

A „Gondoljuk át a zenét!” alkotások megszületését az Instagramon itt nézheted meg!