Születésnapi bravúrra készül a 15 éves ExperiDance

2015. szeptember 29.
Az ExperiDance 15. születésnapja alkalmából példátlan időutazásra invitálja a közönséget: október 3-án és 4-én az ikonikus Ezeregyév című produkciót többek között az eredeti, alapító tánckar szereplésével láthatja a közönség. A jubileumi gálaesten a régi és új kedvencek, egykori és jelenlegi táncosok váltják majd egymást a legfőbb szerepekben, élükön Román Sándor alapító-koreográfussal, aki sok év után tér vissza a színpadra!

„Az ExperiDance az elmúlt 15 évben 12 országban lépett fel, és 1900 teltházas előadásunkat több mint 1,8 millió néző látta – meséli Vona Tibor alapító-producer. – Ilyen komoly eredményekkel a hátunk mögött úgy éreztük, hogy a jubileumunk megünneplésére igazán különleges produkcióval kell a közönség elé lépnünk. Maga az alapkoncepció nem lehetett kérdés: a legelső, Ezeregyév című darabunkat visszük színpadra úgy, hogy nem csak Magyarország történelmét, hanem saját múltunkat és jelenünket is megidézzük.”

Az Ezeregyév a legnagyobb magyar sikersztorik között szerepel: 2000-ben indult hódító útjára, és azóta több mint 550 teltházas előadást ért meg. Joggal mondhatjuk, hogy felnőtt rajta egy egész generáció, így sikere az olyan eredeti magyar produkciókhoz mérhető, mint az István, a király vagy a Padlás. A darab valódi időutazás: az 58 kiváló táncművész 21 képben mutatja be a magyar történelem legszebb és legnehezebb pillanatait a Honfoglalástól egészen napjainkig.

2015. október 3-án és 4-én három alkalommal láthatják a nézők a jubileumi előadást. „Magyarországon példa nélküli, hogy egy tánctársulatot 15 év után újra összehívjanak. Nem volt könnyű ismét összekovácsolni az egykori csapatot, de nagyon örülök, hogy a legtöbben végül elfogadták a meghívást – tudjuk meg Román Sándor alapító-koreográfustól. – Az Ezeregyév rendkívül technikás darab, amely komoly állóképességet igényel, ezért az eredeti társulat számára igazi kihívás a felkészülés. Mivel én is színpadra lépek a Teremtő szerepében, az elmúlt hónapok komoly fizikai- és mentális tréninggel teltek. A cél az, hogy feledhetetlen előadással ünnepeljük meg a mögöttünk álló 15 évet.”

Ezeregyév – Generációk jubileumi gálaest: október 3. (szombat) 19:00 – RaM Colosseum, október 4. (vasárnap) 15:00 és 19:00 – RaM Colosseum