Acappella fesztivál Szegeden

2015. október 01.
A Grammy-díjas együttes, a The Swingles lesz a 11. Fool Moon Nemzetközi Acappella fesztivál díszvendége Szegeden.

Október 2-án és 3-án 10. születésnapját ünnepli a Magyarországon egyedülálló, színvonalas könnyűzenei fesztivál, amely ötletgazdája és házigazdája a Fool Moon formáció. A sikeres vokálegyüttes alapította meg 2005-ben a Fool Moon Nemzetközi Acappella fesztivált, amelyre évről évre egyre nevesebb együttesek fogadják el a meghívást. Az idei év legnagyobb szenzációja, hogy magyar közönség elé lép az ötszörös Grammy díjas, angol The Swingles.

Az idei fesztivál azonban nemcsak a 10. évforduló kapcsán fontos a Fool Moon számára.

„Büszkék vagyunk rá, hogy az idei szegedi fesztivál egyik fellépője a The Swingles lesz, amely több mint ötven éve feszegeti a vokális zene határait. Bár az angol együttes ma már hét fiatalból áll, ők ugyanazt a szellemiséget képviselik, mint amely elődeiket is jellemezte a hatvanas években. A Fool Moon egyik példaképe a The Swingles, ezért is várjuk egészséges izgalommal a koncertet” – mondta Németh Miklós, a Fool Moon együttes vezetője.

A The Swingles (The Swingle Singers) 1962-ben alakult Ward Swingle elképzelései alapján és elsőként Bach billentyűs hangszerekre írt zenéjét szólaltatták meg énekhangokon. A siker átütő volt, az elmúlt évtizedekben a legkülönbözőbb zenei stílusokban bizonyított a formáció. Az együttes 50 felvételnél, öt Grammy-díjnál tart, több mozi-, illetve tévéfilm zenéjében közreműködött. Olyan sztárokkal együtt léptek fel, mint Charles Aznavour, Edith Piaf, Christiane Legrand, Jamie Cullum. A műfaj koronázatlan csapatának tartják őket.

A fesztiválon ugyancsak fellép a házigazda Fool Moon együttesen kívül a magyar WindSingers és a MusiColore énekegyüttes.

Hol? IH Rendezvényközpont (Szeged, Felső-Tisza part 2.)

Mikor? Október 2-án és 3-án 20 órától