Színezni jó!

2015. október 11.
Ha már mindent kiszíneztetek az októberi Marie Claire-ben, és rákaptatok az ízére, ajánlunk még néhány könyvet, ami biztosan tetszeni fog.

A felnőttszínezők egyre bővülő rajongótábora is bizonyítja, hogy a színezés több annál, mint amit elsőre gondoltunk róla. Ezen kiadványok segítségével kis időre kiszakadhatunk a mindennapi gondjainkból, önfeledten átadhatjuk magunkat az alkotás örömének. Az aprólékosan kidolgozott rajzok révén bárki képessé válik arra, hogy egyedi és gyönyörű képeket alkosson. A felnőttszínezők ezáltal növelik az önbizalmat, fejlesztik a koncentrációkészséget és a kreativitást.

Parádi Orsolya, akinek a magazinban megjelent rajzokat is köszönhetjük, csodálatos füzete a Pandala-szigetek varázslatos világába kalauzol minket. Ha elmerülünk e különleges mesevilágban, és színekkel töltjük meg Orsolya különleges teremtményeit, garantáltan elmélyült szórakozást és aktív pihenést csempészhetünk stresszel teli világunkba. Az első, magyar alkotótól született, felnőtteknek szánt meditatív színezőt – melynek minden vonala egyedi és kézzel rajzolt – élvezettel forgathatja bárki, aki egy kis belső csendre vágyik! (Interjúnkat Orsival itt találod!

Terápiás színezés

Három színező, a Kreatív terápia, a Rajzterápia és a Színterápia segítségével magunk is meggyőződhetünk arról, hogy amatőr művészként és különösebb rajztudás nélkül is létrehozhatunk kivételesen szép és értékes alkotásokat. A könyvek különlegessége, hogy minden kép egyedi színvilággal rendelkezik, amely kiindulási pontot jelent, így az illusztrátorral kéz a kézben alkothatjuk meg a képeket. Különböző típusú illusztrációk közül válogathatunk aszerint, hogy mihez van éppen kedvünk vagy időnk: szabadon létrehozni valamit szinte a semmiből, vagy egy, már meglévő színkavalkádhoz csatlakozva könnyedén és gyorsan elkészíteni egy közös alkotást. Válasszuk ki bármelyik színezhető részt a könyvből, és egészítsük ki a lenyűgöző illusztrációkat – mindez jó hangulatba hoz, és elménk is szárnyalni fog! A Kreatív terápia, a Rajzterápia és a Színterápia három illusztrátor, Hannah Davies, Richard Merritt és Jo Taylor munkája.

A legújabb sztár

Millie Marotta a felnőttszínezők legújabb sztárja. Hetek óta vezeti az angol Amazon könyves sikerlistáját, és színezői szinte minden jelentős könyvpiacon megjelentek már. Segítségével elmerülhetünk az állatok és a trópusok varázslatos világában… Könnyű belefeledkezni a színek és rajzok tobzódásába, miközben életre keltjük Marotta egzotikus teremtményeit és növényeit. Szövevényes rajzolói stílusa arra biztat, hogy megalkossuk saját világunkat. A Káprázatos trópusokban felfedezhetjük az esőerdő titkait, különleges virágait és állatait, az Állatok királyságában az apró bogaraktól a hatalmas bálnáig kereshetjük meg leendő kedvenceinket.

 

Az alkotás boldogabbá tesz

Az Art-terápia – A boldogság színei inspirál, megnyugtat, kikapcsol. Egy változatos ábrákkal, színes mintanyomatokkal – és sok-sok megszívlelendő, bölcs gondolattal teli színező felnőtteknek. A harmónia színei című kiadvány pedig káprázatos állatgrafikákkal segít, hogy elfelejtsük a hétköznapok gondjait. (Kossuth Kiadó).

Nincs szükség semmi egyébre, mint tollakra, ceruzákra és egy cseppnyi képzelőerőre.