Magyar alkalmazás oldhatja meg a filmrajongók legnagyobb problémáját

2015. november 16.
A Kiflee nevű filmajánló applikáció a hasonló ízlésű felhasználókat köti össze egymással. A legtöbb filmes alkalmazással ellentétben a Kiflee megmutatja, hogy mennyire egyezik az ízlésünk a többi felhasználóéval, így növelve annak esélyét, hogy olyan film kerül elénk, ami valóban tetszeni fog. Az appot egy három fős magyar filmrajongó csapat fejleszti.

Ha valakitől kapunk egy tippet egy jó filmre vonatkozóan, sosem tudhatjuk, hogy az adott film valóban tetszeni fog-e nekünk, mert nem ismerjük az ajánló személy ízlését. A Kiflee nevű filmajánló alkalmazás forradalmasítani akarja a filmajánló appokat azáltal, hogy megmutatja azt, hogy mennyire egyezik az ízlésünk azzal, akitől az ajánlás érkezett.

„Évek óta barátok vagyunk és mindhárman nagy filmrajongók, de valahogy szinte sosem sikerült olyan filmet választanunk, ami mindenkinek tetszett volna. Ezt elégeltük meg tavaly és elhatároztuk, hogy létrehozunk egy olyan alkalmazást, ami segít megtalálni azokat a filmeket, ami mindannyiunk tetszését elnyeri.” – mondja Gáspár Olivér, a három fős fejlesztőcsapat egyik tagja.

A letöltés után az app filmeket ajánl a felhasználónak, amit ő négy kategóriába sorolva értékelhet: a soha többet nem nézném meg, az egyszer nézős, a többször nézős és a bármikor megnézném kategóriákba drag&drop-os megoldással lehet bedobálni a filmeket. Az applikáció ezután olyan filmeket fog felajánlani a felhasználóknak, amit a hozzá hasonló ízlésű felhasználók a két legjobb kategóriába soroltak. A kereső segítségével bármelyik filmnél megnézhetjük, hogy az eddigi értékeléseink alapján a fenti négy kategória közül melyikbe tartozik az adott film. Különböző közösségi funkciók is helyet kapnak az alkalmazásban: lehet majd követni másokat, chatelni egymással à ©s kommentelni az értékelt filmeket. A felhasználóknál százalék mutatja majd, hogy milyen arányban adtak le ugyanolyan értékelést a filmekre, mint mi, azaz hogy mennyire egyezik az ízlésünk. Lehetőség lesz metszeteket létrehozni az alkalmazásban, így egy többtagú baráti társaság is gyorsan megtalálhatja azokat a filmeket, amik nagy valószínűséggel mindannyiuknak tetszeni fognak. Az alkalmazás weboldalán jelenleg feliratkozásra van lehetőség, a feliratkozók néhány hét múlva elsőként tesztelhetik a béta verziót.