Ezek a legjobb mobilalkalmazások igazi könyvmolyoknak

2015. december 25.
Persze, mi is imádjuk a friss könyvek illatát és a lapok közé csúsztatni kedvenc könyvjelzőnket, de miért ne állítanánk a technikát - pontosabban mobilunkat - is az olvasás szolgálatába, ha ez már lehetséges? Összeszedtünk öt applikációt, amit minden könyvmoly imádni fog.

Goodreads

Ez az alkalmazás olyan közösségi oldal, ahol megoszthatod élményeidet az olvasás más szerelmeseivel. A 40 milliós közösségben olvashatsz ajánlókat és véleményeket és megoszthatod saját tapasztalataidat is.

(Ingyenes iOS-re és Androidra)

Scribd

Korlátlan hozzáférést biztosít több, mint egymillió könyvhöz (hangoskönyveket és képregényeket beleértve) és 60 millió egyéb íráshoz, például tanulmányokhoz és prezentációkhoz is. Olvashatunk személyes ajánlókat, és offline is elmenthetjük aktuális olvasnivalónkat.

(9 dollár havonta iOS-re és Androidra)

Poetry

A Poetry a költészet rajongóinak szól. Rengeteg klasszikus és kortárs vers közül válogathatunk, amiket témák és hangulatok szerint csoportosítottak. Vannak versek nosztalgikus hangulatra, de választhatunk boldog vagy humoros verseket is.

(Ingyenes iOS-re és Androidra)

Audible


Több, mint 180,000 megvásárolható hangoskönyv gyűjteménye. Összeállíthatunk olvasási listát, és beállíthatjuk a rendszert preferenciáink alapján, majd megoszthatjuk élményeinket az appal összekötött Facebookon és Twitteren is.

(Ingyenes iOS-re, Androidra és Windowsra)

Moon+Reader

Ez az alkalmazás rengeteg ingyenesen letölthető e-könyvet tartalmaz, az olvasási élményt pedig olyasmikkel tehetjük még kényelmesebbé, mint állítható betűméret és egyéni lapozási beállítások. Az öt dolláros extra díjért letölthetjük a Pro változatot is, amivel szövegrészeket is kijelölhetünk és még szótár-funkciót is használhatunk.

(csak Androidra)