Itt vannak az Y-generáció Insta költői!

2016. április 08.
Téved, aki azt gondolja, hogy nem lehet kultúrát, pontosabban irodalmat csempészni az Instagramra általában jellemző komponált ételfotók és selfiek közé.

A divatbloggerek és gasztrofanok után megérkezett az új generáció is az Instagramra. A modern kor költői, írói feltalálták magukat, és szövegeikkel érvényesülnek a közösségi képmegosztó oldalon. Az Instagramot különleges köntösben öltöztetett rövid posztokkal, idézetekkel és verssorokkal árasztják el, amelyek a szerelemről és szabadságról szólnak. A legfelkapottabb szerzők már komoly követőbázissal rendelkeznek, és az sem ritka, hogy többezres követőtáborukhoz egy-egy híres író vagy sztár is tartozik.

Ismerjétek meg az Instagram legkedveltebb költőit, akiknek szívhez szóló idézeteik már több millió emberhez eljutottak!

Beau Taplin

A több mint háromszázezer követővel rendelkező Beau Taplin Melbourne-ben él és alkot. Szavai a szerelemről, az élet nehézségeiről, szakításról és barátságról szólnak. Munkásságát már könyvben is kiadta The Wild Heart (Vad szív) címmel.

Samantha King

A folyamatosan növekvő, de már most 85 ezres követőbázissal rendelkező Samanthának saját ékszermárkája van, de emellett szívesen osztja meg gondolatait követőivel – ír szerelemről, szépségről… Párja, R.H. Sin ráadásul szintén Insta-költő.

R.H. Sin

Érdemes lenne minden nőnek olvasgatni R.H. Sin írásait. A kapcsolatok szépségeiről és nehézségeiről is fantasztikusan önti szavakba a gondolatait. A mi kedvencünk: „Fejezd be azon férfiak szórakoztatását, akiknek nehezükre esik jól bánni veled” és az „Azért, mert valaki keveset nyújt, nem jelenti, hogy neked keményebben kell próbálkoznod”.

RM Drake

Másfélmillió követő – köztük számos híresség! RM Drake szavai futótűzként terjednek a neten. A már háromkötetes író posztjaiért rajonganak.

 

Tyler Knott Gregson

Fotós, író, költő és színész. Tyler Knott Gregson tekintélyes követőtáborral bír az Instán (239 ezer), de a Twitteren is 36 ezer rajongója van. Akik mohón várják vizuálisan klasszikus köntösbe bújtatott sorait.

Rupi Kaur

Az írónő és fotóművész, Rupi Kaur Milk and Honey (Tej és méz) című kötetéből oszt meg sorokat, amelyek mindegyike a szerelemről és túlélésről szól. Célja, hogy verseivel meggyógyítsa az összetört szíveket.