A város peremén – Dzsumbuj

2016. április 14.
Emlékezetkutatás és közösségi események Budapesten – ingyenes programok.

Minden városnak vannak olyan részei, amelyekről a többség keveset tud vagy számukra „láthatatlanok”. Ezeken a helyeken többnyire nehéz szociális helyzetben élő emberek laknak. Budapesten ilyen volt a Gubacsi út és az Illatos út által körülhatárolt, elszigetelt terület, a Dzsumbuj. A ferencvárosi háztömböket már elbontották, a lakókat pedig kiköltöztették. Hogyan emlékeznek vissza az Illatos úton töltött évekre és a kitelepítésükre? Milyen most az életük? Visszavágynak a Dzsumbujba vagy elfelednék azt a korszakot?

A város peremén című interaktív városi emlékezetkutatás mélyinterjúk, film- és fotódokumentációk, illetve közösségi programok formájában dolgozza fel a Dzsumbuj történetét és élményanyagait. Az érdeklődőket az április 17. és 27. közötti két hétvégén ingyenes programok várják, például vezetett séta, filmvetítések, beszélgetések, fotókiállítás, zene, gyerekprogramok és közös főzés.

A projektet az Artopolis Egyesület (PLACCC) szervezi, a Norvég Civil Támogatási Alap akciópályázatának keretében valósul meg.

Infó: www.avarosperemen.hu

Fotó: Erdei Krisztina