Mi már olvastuk: Zoe Sugg – Girl Online

2016. április 15.
Péntekenként olyan könyveket ajánlunk nektek, amelyeket olvastunk, szeretünk és remélhetőleg, ti is szeretni fogtok.

Zoe Sugg – Girl Online

Az első mondat: „Elliot üzenetét olvasva felsóhajtok.”

A történet: Mit tehet egy kamaszlány, ha úgy érzi, hogy nem találja a helyét? A legjobb barátnője csodaszép, de már rég nem értik meg egymást. Ha az iskola szépfiúja, hol az egyikükkel, hol a másikukkal flörtöl, és mindennek tetejében Pennynek még a pánikrohamaival is meg kell küzdenie. Blogot indít, hogy legyen végre egy olyan felület, ahol igazán önmaga lehet, és még örülhet is, hogy a követői olyannak szeretik, amilyen. Miután egy véletlen baleset folytán Penny az egész iskola előtt leég, pánik ide, pánik oda, megváltásként tekint a családja előtt álló New York-i utazásra. Igazság szerint, ha egy csodás luxusszállóban látnának vendégül, és még egy elképesztően helyes srác is felfigyelne ránk, mi sem tiltakoznánk ellene.

Az erőssége: Kamaszregény, és mégsem tipikus kamaszregény. Itt egy lány, aki nem a súlyfeleslegén agonizál, nincs neurotikus anyja, és családját hátrahagyó apja, és még attól sem kell tartanunk, hogy az első oldalon megjelenő béka-királylány a végére menetrendszerűen megszépül, és boldogan él, ameddig meg nem hal (vagy inkább betölti a 18-at és egyetemre megy) a gimis szerelmével. Pennynek valódi problémája van, és mellesleg egy szerető, és támogató családja. Titkolózó, gyakorló kamaszoknak erősen ajánlott, részben, hogy megnyugodjanak, hogy ez az időszak is elmúlik, részben, hogy rájöjjenek: néha könnyebb segítséget kérni, mint gondolnák, és egyáltalán nincsenek egyedül a problémáikkal.

A szerzőről: Zoe Sugg, vagy ahogy bloggerként ismerik Zoella, 2009-ben indította el a blogját, majd létrehozta saját Youtube-csatornáját, aminek ma már több, mint 10 millió állandó követője van. Zoellát egyébként megtalálod az instagramon, a twitteren, vagy a facebookon is. Zoe egyébként, siker ide vagy oda, a mai napig terapeutához jár, hogy enyhítsenek a szorongásos tünetein, szóval ő az élő példa rá, hogy segítséget kérni nem ciki…sőt.

Hol és mikor olvasd: Bármikor, amikor kételkedni kezdesz magadban, és arra gondolsz, hogy semmi nem változott abban a néhány évben, ami a gimi óta eltelt veled. Vedd elő a Girl Online-t, nézz vissza, és gratulálj magadnak: ezt az utat már megtetted, és a bónusz jó hír: nem kell újra élned a kamasz éveket, néhányunknak nincs is ennél nagyobb megkönnyebbülés.

Libri, 3324 Ft