Kezdődik a nyári időszámítás a KULTKIKÖTŐben

2016. június 16.
A Kultkikötő ezen a nyáron három helyszínen vár a Balaton déli partján. Földváron, Bogláron és Fenyvesen a kecskeméti Katona József Színháztól kezdve Tóth Verán és a Madách Színházon át a Quimby-ig színes és változatos programkínálatból válogathatunk. Saját bemutatók, zenés színházi előadások és vígjátékok, párkapcsolati társasjáték, balatoni mese, költői est és koncertek is megtalálhatók a szabadtéri színház műsorán.

Idén nyáron tizenegyedik évét kezdi a Kultkikötő a Balatonon. Saját előadások és bemutatók sora várható. Az évad egy ősbemutatóval kezdődik június 25-én: Szilas Miklós színész, zenész, dalszerző Balatoni legendák – Helka és Kelén címmel írt a Kultkikötő felkérésére gyerekeknek szóló mesés zenejátékot. Ugyanezen a hétvégén mutatja be Pindroch Csaba most készülő one-man-showját Segítség! Megnősültem! címmel. Az ExperiDance Társulat GRAND VOYAGE: Nostradamus című nagyszabású előadásának szabadtéri ősbemutatója szintén a balatonföldvári Kultkikötőben lesz. Két saját produkció is műsorra kerül: szabadtéri premierre készül a Boomerang baby – Marlene Dietrich ABC című zenés est, melyben a Katona József Színház társulatának tagja, Fullajtár Andrea és egy jazz-zenekar idézi meg a világhírű díva dalait és gondolatait, Novák Eszter rendezésében. Emellett a Janikovszky Éva írásából tavaly készült, azóta is sikerrel futó A lemez két újabb oldala című képzeletszínházi előadást is láthatják az érdeklődők.

Balatonföldvár

A kisebbektől a család idősebb tagjaiig mindenki megtalálhatja az életkorának és ízlésvilágának megfelelő programot. A nyár csúcspontja lehet az idén 25 éves Quimby vagy Tóth Vera Gyémánt című koncertje. Különösen erősen képviselik magukat a zenés színházi műfajok a programkínálatban. A „Zene a színházban, színház a zenében”-vonal mentén haladva a műsorban szerepel többek között a Madách Színház Bepasiztunk című válás-rock and rollja Détár Enikővel, Koós Rékával és Ladinek Judittal, vagy A víg özvegy című operett Sáfár Mónikával és Egyházi Gézával. Olyan színészek adnak koncertszínházi esteket, mint Hernádi Judit, Gubás Gabi, Kálloy-Molnár Péter, Malek Andrea, Ficza István és Huzella Júlia. Énekel Kollár-Klemencz László és Grecsó Krisztián író is. A nézők kívánságára több vígjátékkal, krimivel bővül a kínálat, látható majd a Magyar Színház Chioggiai csetepaté című vígjátéka, a Várj, míg sötét lesz! című krimi Szabó-Kimmel Tamással és Kovács Partríciával, A Napsugár fiúk Gálvölgyi Jánossal és Benedek Miklóssal, Rejtő Jenő A szőke ciklon című regényének színpadi zenés akció vígjáték-változata Őze Áronnal és Földes Eszterrel, vagy a Thália Színház Amerikai bölény című előadása Csányi Sándorral és Szervét Tiborral. Kecskemétről két szerelmi sokszög-vígjáték, a Boeing, Boeing és a nézők nagy kedvence, a Páratlan páros 2. érkezik.

Balatonboglár

Bogláron ezen a nyáron a koncertek és színházi előadások, valamint a családi programok mellett kertmozi is indul, és mostantól minden gyerekelőadás előtt játszóház várja a piciket. A boglári nagyszínpadon láthatják a nézők a kaposvári Csiky Gergely Színház Sóska, sültkrumpli című vígjátékát és a Gerlóczy Márton regényéből készült, többszörös díjnyertes, parádés monodrámát, A csemegepultos naplóját Ötvös Andrással. Majd egy párkapcsolati színházi társasjátékban Szabó Győző és Csernus doki is a KULTKIKÖTŐ vendége lesz, s itt látható a már említett képzeletszínházi előadás Janikovszky Éva tollából. A Budapest Jazz Orchestra pedig Malek Andreával lapozza fel a Broadway Songbookot.

Balatonfenyves

Fenyvesen a családi programok között találjuk többek között a Rutkai Bori Banda lemezbemutató koncertjét, a Góbi Rita Társulat táncelőadását vagy a veszprémi Kabóca Bábszínház meséjét, de a piciknek mesél Fabók Mancsi Bábszínháza, a Kereplő Színház vagy a Bábrakadabra Bábszínház is.

Már elérhető a teljes nyári program a kultkikoto.hu weboldalon.