Dinoszauruszok és futball-láz a Millenárison

2016. június 17.
Két nemzetközi kiállítás: a világ legnagyobb futball relikvia gyűjteménye és a jégkorszak legnagyobb élőlényeinek bemutatója érkezik Budapestre. Mindkettő június 22-én nyílik a Millenárison és tart augusztus 22-ig.

Egyedülálló futball kiállítás érkezik a fővárosba, a labdarúgás történetének legátfogóbb bemutatása a kezdetektől napjainkig. Emléktárgyak a régmúlt idők és a jelen legnagyobb sztárjaitól, labdák, cipők, a csapatok dicsőségeit zengő eredeti kupák vonulnak fel. Egy páratlan mezgyűjtemény is része a gyűjteménynek, s megismerhetjük minden idők legjobb 90 játékosát is. Mindemellett elemezhetjük a taktikák mögött rejlő stratégiákat és interaktív módon ismerkedhetünk meg kedvenc játékosainkkal, a Gooól! című kiállításon. A budapesti esemény érdekessége, hogy a nemzetközi gyűjteményt kiegészíti majd az Aranycsapat elérhető relikviáival, a Puskás Intézet segítségével.

Living dinosaurs – Őskori állatkert: a világ eddig 26 országában nyolcmilliónál is többen látták, most végre hozzánk is elérkezett az őskor félelmetes lényeit bemutató gyűjtemény. A kiállítás során megismerkedhetünk több mint 25 fajta dinoszaurusszal, több dínót eredeti nagyságban láthatunk, s lesznek, melyek mozogva, hangeffektekkel teszik élethűbbé a találkozás élményét. A gyermekek interaktív módon ismerkedhetnek meg a fenevadakkal, bővíthetik ismereteiket. A dinoszauruszok mellett pedig a jégkorszak meghatározó állatait, különleges lényeit is megcsodálhatják majd.