Mediterrán Quimby koncert a PLÁZSon

2016. július 15.
Az ország legnyáribb pontján, a siófoki PLÁZSon játszik pörgős sámán boogie-t július 15-én az egyetlen és megismételhetetlen Quimby. A zenekar idén ünnepli azt, hogy immáron negyedszázada zenélnek együtt, a repertoáron a régi slágerek mellett pedig már ott vannak a készülő új album dalai is.

A Quimby ősszel ünneplik 25. születésnapját, de idén új nagylemezzel is jelentkeznek és kiadnak egy hatrészes élő stúdió sessiont. Szerencsés tehát, aki a balatoni ellazulás központjában, a siófoki PLÁZSon találkozik a zenekarral, hisz’ elsők között fülelhet bele az új dalokba. De a koncert amúgy is is ellenállhatatlannak ígérkezik, mert ahol ez a csapat felüti a „sátrát”, olyan elképesztő, látványos koncertet adnak, amire egyszerűen nem lehet nemet mondani. Kötéltáncosként egyensúlyoznak az őrület és a dráma vékony határán, bűvészként varázsolják el a szíveket és vidáman dobnak néha „tortát” is arcunkba energikus koncertjeikkel.

A Dunaújvárosból indult csapat azonban nemcsak lenyűgöző színpadi jelenléte és zseniális zenészei miatt vált hazánk egyik emblematikus zenekarává, hanem szimbolikus, – néha akár versnek is beillő – szövegeik miatt, amiket a legjobb többed magunkkal koncerten énekelni. A jubileum alkalmából, idén a Quimby munkássága előtt tisztelgő feldolgozáslemez is készült, melynek címe Tükröm, tükröm. A tizenhat számos albumon tizenhat kortárs előadó – többek között az Ivan & The Parazol, a Tudósok, Dj Bootsie és a hiperkarma – gondolta újra kedvenc számát a Quimbytől.

A Quimby most, július 15-én, mediterrán környezetben, nyaralásuk után feltöltődve veti bele magát plázsos koncertjükbe, ahol a balatoni fények mellett rúghatjuk a homokot és adhatjuk meg magunkat a zenekarnak.