Nyitottság és elfogadás

2016. szeptember 14. |

Izgalmas kiállításra hívunk! A különleges látásmódjáról ismert fotográfus, Kóti Réka munkáival a TOBE Gallery-ben ismerkedhettek meg.

A WONDERLAND című kiállítás keretében Kóti Réka legfrissebb munkái mutatkoznak be a TOBE Gallery-ben Budapesten. A kiállítás képei a fotográfus közelmúltban történt utazásai során készültek Berlinben, New Yorkban, illetve Budapesten.

A kiállítást a Liberation, valamint a The Bureau címet viselő sorozatok fotói alkotják. A Liberation sorozat képei Berlinben és Budapesten készültek olyan fiatalokról, aktivistákról, akiknek fontos a nemi identitásuk felvállalása, a gender sztereotípiák és előítéletek eltörlése. A másik sorozat bensőséges portréi a New York-i Bureau of General Services-Queer Intézetében készültek 2016 májusán. A Bureau egy queer kulturális központ, ami egy magabiztos, büszke és erős queer közösség kialakításán dolgozik. Ebben a nyitott és barátságos központban mind a queer látogatók, mind az őket elfogadók szívesen látott vendégek. Mindkét sorozat képei 35-mm-es filmre analóg technikával készültek a városok textúráinak és a szereplők portréinak egymásra exponálásával.

Megtekinthető: 2016. szeptember 14. – október 7.

Interjúnkat Kóti Rékával megtaláljátok az októberi Marie Claire magazin Kultúra Extra rovatában!

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Kultúra

86 éves korában elhunyt Törőcsik Mari Nemzet Színésze

86 éves korában elhunyt Törőcsik Mari