Nyitottság és elfogadás

2016. szeptember 14.
Izgalmas kiállításra hívunk! A különleges látásmódjáról ismert fotográfus, Kóti Réka munkáival a TOBE Gallery-ben ismerkedhettek meg.

A WONDERLAND című kiállítás keretében Kóti Réka legfrissebb munkái mutatkoznak be a TOBE Gallery-ben Budapesten. A kiállítás képei a fotográfus közelmúltban történt utazásai során készültek Berlinben, New Yorkban, illetve Budapesten.

A kiállítást a Liberation, valamint a The Bureau címet viselő sorozatok fotói alkotják. A Liberation sorozat képei Berlinben és Budapesten készültek olyan fiatalokról, aktivistákról, akiknek fontos a nemi identitásuk felvállalása, a gender sztereotípiák és előítéletek eltörlése. A másik sorozat bensőséges portréi a New York-i Bureau of General Services-Queer Intézetében készültek 2016 májusán. A Bureau egy queer kulturális központ, ami egy magabiztos, büszke és erős queer közösség kialakításán dolgozik. Ebben a nyitott és barátságos központban mind a queer látogatók, mind az őket elfogadók szívesen látott vendégek. Mindkét sorozat képei 35-mm-es filmre analóg technikával készültek a városok textúráinak és a szereplők portréinak egymásra exponálásával.

Megtekinthető: 2016. szeptember 14. – október 7.

Interjúnkat Kóti Rékával megtaláljátok az októberi Marie Claire magazin Kultúra Extra rovatában!